Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η ομάδα της Δήμητρας Πουρνάρα πρώτη στη Θεσσαλία για τη Ρομποτική


Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα ρομποτικής του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με υπεύθυνη προπονήτρια την συμπατριώτισσά μας, εκπαιδευτικό της Πληροφορικής, Δήμητρα Πουρνάρα του Ευαγγέλου. Η ομάδα του 18ου Δημοτικού Σχολείου υπό την καθοδήγηση της Δήμητρας Πουρνάρα συμμετείχε σε διαγωνισμό ρομποτικής, η οποία αφορούσε ολόκληρη τη Θεσσαλία, και πρώτευσε. 
Την ερχόμενη Κυριακή 4 Μαρτίου η ομάδα της Δήμητρας Πουρνάρα θα συμμετέχει στον πανελλήνιο, αυτή τη φορά, διαγωνισμό ρομποτικής, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα. 
Ευχόμαστε ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια στη συμπατριώτισσά μας Δήμητρα Πουρνάρα, στα παιδιά της ομάδας και στο σχολείο τους και τους ευχόμαστε, επίσης, καλή επιτυχία στον διαγωνισμό της Αθήνας την Κυριακή. Τέτοιες εξωστρεφείς δράσεις προάγουν πραγματικά την παιδεία μας και δημιουργούν προϋποθέσεις τις οποίες, ειδικά αυτή τη στιγμή, αλλά και στο εγγύς μέλλον, έχει ανάγκη η κοινωνία και η πατρίδα μας.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από την ιστοσελίδα του σχολείου από όπου προέρχεται και η φωτογραφία του άρθρου. Σχετικό αφιέρωμα υπήρχε και στην εφημερίδα "Ελευθερία" σήμερα.


Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας, AstroBots18, με προπονήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Δήμητρα Πουρνάρα, κατέκτησε την 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 25/2/2018 στο 10ο Γυμνάσιο Λάρισας. Η ομάδα μας θα συμμετέχει στον τελικό του διαγωνισμού στην Αθήνα, την Κυριακή 4/3/2018. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Εποικισμός του Άρη» και η ομάδα μας συμμετείχε με το πρότζεκτ «Αυτόνομο Συνεργείο Αεροσκαφών και Οχημάτων». Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι μαθητές της ομάδας (αλφαβητικά):

Θωμάς Ανδρέου
Αριστείδης Καραγεωργόπουλος
Ευαγγελία-Αθηνά Μπατσίλα
Τριαντάφυλλος Παπαδόντας
Λάμπρος Πετρουλάκης
Χρήστος Τσερβούλης

Ευχαριστούμε θερμά:

Τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas για την δωρεά ενός κιτ ρομποτικής Lego WeDo 2.
To 44ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας για την ευγενική παραχώρηση ενός κιτ ρομποτικής Lego WeDo2 για τις ανάγκες του διαγωνισμού.
Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την πολύτιμη βοήθειά τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου