Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η τεχνική περιγραφή του έργου για την οδό: "Κρανιά-Λουτρό-Άκρη"


Φίλος συμπατριώτης μάς απέστειλε την τεχνική περιγραφή του έργου που αφορά την επιδιόρθωση της οδού Κρανιάς-Λουτρού-Άκρης. Τον ευχαριστούμε θερμά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
H παρούσα εργολαβία αφορά στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις έντονες χιονοπτώσεις και τον ισχυρό παγετό της περιόδου από 5 έως 17 Ιανουαρίου 2017 και εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Περιορίζεται σε εργασίες που θα διεξαχθούν στην Επαρχιακή Οδό 22 (Κρανιά Δεσκάτης προς Λιβαδερό και Σέρβια από την Εθνική Οδό Ελασσόνας - Δεσκάτης).
Η Επαρχιακή οδός 22 ξεκινάει από την Εθνική Οδό Ελασσόνας – Δεσκάτης και διερχόμενη μέσω τον οικισμών του Λουτρού και της Άκρης καταλήγει στα σύνορα με την Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το συνολικό μήκος της οδού ανέρχεται σε 14 περίπου χιλιόμετρα ενώ το πλάτος της ποικίλλει από 5,5 έως 7,5μ. Σε ορισμένα σημεία οι μηκοτομικές κλίσεις είναι ιδιαίτερα έντονες. 

Οι εργασίες συνίστανται σε:
χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και επανακατασκευής επίχωσης τμημάτων οδοποιίας που παρουσιάζουν καθιζήσεις,
τεχνικές εργασίες κατασκευής τοίχων αντιστήριξης σε θέσεις καταπτώσεων, επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις καθιζήσεων και ενίσχυσης των υπαρχόντων τεχνικών απορροής των υδάτων σε θέσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα,
οδοστρωσία και ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων – έντονων
ρηγματώσεων που προκλήθηκαν από τον παγετό,
σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού.

Οι εργασίες βρίσκονται διάσπαρτες κατά μήκος της οδού. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι 8 μήνες.
Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.
Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η αποκατάσταση της οδού στην πρότερο κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και ασφαλώς η κυκλοφορία των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου