Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αγάπη Σπαθάρα: " Τι πάει να πει συγκίνηση"


ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ
Συγκίνηση... 
Τί πάει να πει συγκίνηση; 
Είναι λύπη; 
Είναι πόνος; 
Είναι χαρά; 
Είναι συνείδηση; 
Όχι.
Τίποτα απ' όλα αυτά... 
Πολύτιμο δάκρυ 
της ψυχής... 
είναι 
Ιερό.
Πανάκριβο.
Κοστίζει... 
αλλά δεν το πουλάς. 
Συγκίνηση... 
Τη νιώθεις... 
σαν χορδή 
που ακόμα 
πάλλεται... 
σε βιολί ξεχασμένο,
σαν ανάσα ζεστή 
που κινεί...
την καρδιά σου, 
σαν πελώριο κύμα 
ανεβαίνει στα μάτια σου 
και σταγόνες αγάπης 
πλημμυρίζουν...
το είναι σου.

Αγάπη Σπαθάρα 
29/03/2017

* Ευχαριστούμε πολύ τη συμπατριώτισσά μας Αγάπη Σπαθάρα για την αποστολή του ποιήματός της. 

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πάνω από 14.000 επισκέψεις και συνεχίζουμε την προσπάθεια...


Πάνω από 14.000 επισκέψεις τις τελευταίες πέντε ημέρες για τον ιστότοπο "Κρανέα Ελασσόνας" kraneaelassonas.blogspot.gr
Σας ευχαριστούμε θερμά και συνεχίζουμε την προσπάθεια...

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Κρανιώτες έτρεξαν στο Run - Greece Λάρισας (πλούσιο φωτορεπορτάζ)


Με μεγάλη επιτυχία έγινε σήμερα Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, στη Λάρισα, η αθλητική διοργάνωση Run - Greece Λάρισας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν σε αγώνα δρόμου ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πλέον θεσμός με τη συμμετοχή πολλών πόλεων της Ελλάδας. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης συμμετείχαν και πολλοί/ες Κρανιώτες/ισσες αναδεικνύοντας και αυτοί τη σημαντικότητα της άθλησης στη ζωή των ανθρώπων. Ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Ι. Μπαλή "συνέλαβε" πολλούς συμπατριώτες/ισσες μας και φίλους/ες είτε ως αγωνιζόμενους είτε ως θεατές είτε ως εθελοντές της διοργάνωσης. Παρών ήταν και ο συμπατριώτης μας Εθνικός Προπονητής Στίβου Γιάννης Κουτσιώρας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμπατριώτες/ισσες μας για τη συμμετοχή τους και πάντα έτσι να συνεχίσουν, οι Κρανιώτες και οι Κρανιώτισσες, να είναι ενεργά παντού.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες:

Αγάπη Σπαθάρα: "Μια άλλη αίσθηση"


ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

Ο χρόνος τρέχει... 
μαζί κι' οι ώρες,
τα λεπτά, 
τα δευτερόλεπτα... 
Για δες... 
μεγάλωσε η μέρα, 
ομόρφυνε...
και μαζί μεγάλωσαν 
και οι επιθυμίες... 
Αλλάζουν οι σκέψεις... 
γεμίζουν με χρώματα, 
σαν ουράνιο τόξο 
μετά από βροχή. 
Μαζί με το χρόνο... 
Θέλεις να τρέξεις 
κι' εσύ,

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η 25η Μαρτίου στην Κρανιά (Φωτορεπορτάζ)



Γιορτάστηκε σήμερα με κάθε επισημότητα η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κρανιά. Μετά τον εκκλησιασμό και την πανηγυρική δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της κεντρικής πλατείας. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον δάσκαλο και δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Παναγιώτου. Ακολούθησε η παρέλαση των τμημάτων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων της Κρανιάς. Ενώ, μετά το πέρας της παρέλασης, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της Κρανιάς παρουσίασαν χορούς στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες:

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Χράπα και Κρανιά δια μέσου... Γερμανίας


Η Μουράντα από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Γιαννωτών

Με μεγάλη χαρά, αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, λάβαμε από τη Γερμανία τις φωτογραφίες που σας προβάλλουμε στη συνέχεια. Μας τις έστειλε ο φίλος και συμπατριώτης μας, ο Κώστας ο Παλιούρας, που από τα Γιαννωτά Ελασσόνας βρίσκεται εργαζόμενος στο Μόναχο της Γερμανίας.
Οι Έλληνες πατριώτες του Εξωτερικού διαφημίζουν την Πατρίδα μας στις χώρες όπου βρίσκονται, αφού με εντιμότητα εργάζονται σ' έναν ξένο τόπο, που λόγω δουλειάς είναι η δεύτερή τους πατρίδα, αλλά ποτέ δεν ξεχνάνε τον τόπο στον οποίο γεννήθηκαν και τους ανθρώπους του.
Ο Κώστας λοιπόν, μας έστειλε αυτές τις θαυμάσιες φωτογραφίες και τις δημοσιεύουμε για να κοινωνήσουμε όλοι μαζί μέσα από τις ίδιες εικόνες που έχουν χαραχθεί στη μνήμη όλων μας ανεξίτηλα και σε κάθε ευκαιρία τις ανακαλούμε, αναπολώντας τα παιδικά μας χρόνια.
Ευχαριστούμε ολόψυχα, τον φίλο και συμπατριώτη, τον Κώστα τον Παλιούρα, για την προσφορά των φωτογραφιών του, και εμείς να αντιπροσφέρουμε από εδώ, από την Πατρίδα, στον Κώστα και σε όλους τους ξενιτεμένους μας, ένα τραγούδι της ξενιτιάς, με την ευχή να γυρίσουν όλοι οι ξενιτεμένοι μας γρήγορα στην Πατρίδα, μόνιμα πλέον, γεροί και δυνατοί. 




Ηπειρώτικο Τραγούδι της Ξενιτιάς
"Ξενιτεμένα μου πουλιά"
Μια ιστορική ηχογράφηση από τα "Τακούτσια".

Ακολουθούν οι Φωτογραφίες:

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ιατρείον το... Δημαρχείον



Μπορεί να βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαρτίου, αλλά σημάδια της "Αριάδνης", η οποία χτύπησε και το χωριό μας πριν δυο μήνες, συνεχίζουν να παραμένουν...Έτσι, το ιατρείο του χωριού μας, αφού υπέστη - λόγω του παγετού - ζημιές στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, το θέμα μέχρι τώρα δεν έχει λυθεί με αποτέλεσμα η συνταγογράφηση φαρμάκων να γίνεται στα... γραφεία της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας. Και λέμε για συνταγογράφηση, διότι εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες συμπατριωτών μας, δεν μπορεί να γίνει. Αν, δηλαδή, ο παππούς ή γιαγιά ή οποιοσδήποτε άλλος, θέλει μια εξέταση ή μια πρώτη βοήθεια, θα πρέπει να πάει στην Ελασσόνα;  

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που εγείρονται, είναι τα εξής: 
1ον Γιατί δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα, τότε, μέτρα αποφυγής προβλημάτων λόγω παγετού (λ.χ. αντιψυκτικό υγρό στις σωληνώσεις ή κατάλληλες μονώσεις), για το ιατρείο της Κρανιάς, αφού όλες οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ισχυρό παγετό και χιόνι; Έστω, εκείνη, την τελευταία στιγμή να γινόταν κάτι. Αν και θα έπρεπε κανονικά αυτά να γίνουν από το Φθινόπωρο. Ορεινό χωριό, γαρ. Απλά, αυτονόητα, πράγματα. Αλλά, όπως φαίνεται, δυστυχώς, δεν είναι για όλους το ίδιο αυτονόητα. 

2ον Πότε τελικά θα αποκατασταθούν οι ζημιές για να λειτουργήσει και πάλι το ιατρείο; Διότι, όπως είπαμε, πέρασαν ήδη δυο μήνες... εκτός και αν μετά το Πάσχα, που θα ζεστάνει, μάλλον, σιγά - σιγά, ανοίξει και το ιατρείο. Άλλωστε, τότε δεν θα χρειάζεται... θέρμανση!
Είναι κρίση! Αλλά μη χάσουμε και τα στοιχειώδη.

Χρήστος Γκουνέλας

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αγάπη Σπαθάρα: "Σ' αυτόν τον άγριο καιρό"



* Ένα ακόμη υπέροχο ποίημα από τη συμπατριώτισσά μας Αγάπη Σπαθάρα. Την ευχαριστούμε θερμά για την αποστολή του.


"Σ' αυτόν τον άγριο καιρό"

Σ' αυτόν τον άγριο καιρό 
στης θάλασσας τα βάθη, 
χρόνια θαλασσοδέρνομαι 
στα κύματα μονάχη. 

Κανείς δεν ήρθε να μου πει 
η βάρκα σου βουλιάζει, 
χωρίς κουπί, χωρίς πανί 
την τρώει το αγιάζι. 

Πότε βουλιάζω στα βαθιά 
μου κόβεται η ανάσα, 
μα,αμέσως παίρνω δύναμη
απ' τα δικά μου μπράτσα. 

Πότε αρμενίζω στα ρηχά 
με τον καιρό σημάδι,
σύμμαχο έχω στη ζωή 
της Μάνας μου το χάδι... 

Αγάπη Σπαθάρα 
13/03/2017



Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αγάπη Σπαθάρα: "Τί λόγια να 'βρω να σου πω"



ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ

Τί λόγια να 'βρω να σου πω 
όταν σε αντικρίσω, 
μονάχα με τα μάτια μου 
εγώ θα σου μιλήσω.

Θα σ' αγκαλιάσω τρυφερά 
τα χέρια σου θ' αγγίξω, 
σαν ρόδο απ' τον κήπο μου 
άρωμα θα σκορπίσω.

Θα 'ναι ακόμα άνοιξη 
εκείνη τη στιγμή, 
σαν μέσα σ' ένα όνειρο 
θα είμαστε μαζί.

Μαζί θα περπατήσουμε 
σ' όλης της γης τα μέρη, 
σε χρώματα και μουσικές 
πιασμένοι χέρι χέρι.

Αγάπη Σπαθάρα 
11/03/2017 
(φωτογραφία και τριαντάφυλλο δικά μου)

* Ευχαριστούμε θερμά τη συμπατριώτισσά μας Αγάπη Σπαθάρα για την αποστολή του ποιήματός της.

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Διακρίσεις για τον Γιάννη Κουτσιώρα και την Εθνική Ομάδα Στίβου


 Ο Γιάννης Κουτσιώρας

Μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια για τον Γιάννη Κουτσιώρα και την Εθνική μας Ομάδα

Πριν λίγο καιρό ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας Στίβου ο συμπατριώτης μας Γιάννης Κουτσιώρας και ήδη φάνηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της σοβαρής δουλειάς του. Όλοι οι συμπατριώτες του είμαστε περήφανοι και σίγουροι συνάμα πως ο Γιάννης Κουτσιώρας θα καταφέρει πολλά για τον αθλητισμό και την πατρίδα μας από αυτή τη θέση, του προπονητή της Εθνικής Ομάδας Στίβου.
Ακολουθεί το σχετικό αφιέρωμα του Sportsfeed με τη συνέντευξη του Γιάννη Κουτσιώρα.
Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, ήταν η πρώτη διοργάνωση για τον Γιάννη Κουτσιώρα ως προπονητής της μεγάλης Εθνικής ομάδας. Επέστρεψε έχοντας τρία μετάλλια, την 7η θέση στη γενική κατάταξη και το στίβο να γνωρίζει μεγάλη έκρηξη δημοφιλίας στην Ελλάδα. Το Sportsfeed του έχει ασκήσει έντονη κριτική για κάποιες κινήσεις, δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε εμείς (όπως και όλη η ελληνική αποστολή) ότι η Εθνική απέκτησε επιτέλους ομοσπονδιακό – εργάτη που δεν ταξιδεύει για να κάνει… τουρισμό.

συνέντευξη: Θανάση Νικολάου

φωτογραφίες: Κώστας Αμοιρίδης


Βρεθήκαμε στο Βελιγράδι 12 μέρες και προσπαθήσαμε να ξεκλέψουμε μισή ώρα από το χρόνο του Γιάννη Κουτσιώρα για να του θέσουμε τα ερωτήματά μας. Τελικά τα καταφέραμε και η συνέντευξη έγινε μέσω… email καθώς τη μοναδική στιγμή που τον βρήκαμε χαλαρό ήταν την τελευταία μέρα, στο γεύμα της ελληνικής αποστολής και δε θελήσαμε να του στερήσουμε χρόνο από τα επινίκια.
Εξακολουθούμε να διαφωνούμε μαζί του όσον αφορά το χειρισμό στις περιπτώσεις Δουβαλίδη-Αλεξούλη, αλλά και στο σχεδιασμό των κατηγοριών, αλλά αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στα καθήκοντα του ως επικεφαλής στο Βελιγράδι ήταν αυτό που έπρεπε να είναι. Κάτι που έλειπε από την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.

Η Εθνική ομάδα πέτυχε το στόχο της στο Βελιγράδι; 
Σίγουρα ναι. Αν είχαμε και τον τελικό της Πεσιρίδου που για λεπτομέρειες τον έχασε θα μπορούσα

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η Ορθοδοξία μπροστά σε σύγχρονες προκλήσεις



Του Χρήστου Γκουνέλα,
Θεολόγου

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας γιόρτασε σήμερα η ανά την οικουμένη Ορθοδοξία. Στόχος της Εκκλησίας είναι η μεταμόρφωση όλου του κτιστού κόσμου με τη μετοχή του στο μυστηριακό τρόπο ύπαρξης της Αγίας Τριάδας. Όλα δια της αγάπης να γίνουν ένα, κρατώντας το καθετί την υπαρκτική του ετερότητα. Η πνευματική ηγεσία της Εκκλησίας έχει επιφορτισθεί με την ευθύνη να δείξει το δρόμο στο λαό, όπως έκανε και Εκείνος.
Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι και «ου μενετοί». Το δέσιμο πίσω από το άρμα του καίσαρα - όποτε γίνεται - αφήνει ενίοτε την Εκκλησία στο περιθώριο, η οποία σαφώς και πρέπει να έχει λόγο για τα τεκταινόμενα και ελεύθερα να τον εκφράζει χωρίς να υπολογίζει το τίμημα («ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών») απαγκιστρωμένη από επικοινωνιακού τύπου κορώνες, και κομματικά υπονοούμενα υπέρ του ενός και κατά του άλλου. Τα «εκκλησιαστικά πράγματα συμμεταβάλεσθαι τοις πολιτικοίς» ορίζεται κανονικώς και όχι «συμπλέκεσθαι ή ζηλούσθαι τοις πολιτικοίς». Η Εκκλησία ενώνει και δε διχάζει. Όσο για τη σχέση της με την Πολιτεία, η Συναλληλία, η αγαστή ανυπόκριτη σχέση με το κράτος δηλαδή, προς όφελος του λαού, που μας έρχεται από τους χρόνους του Βυζαντίου ακόμα, είναι απαραίτητη με ρόλους όμως εκατέρωθεν διακριτούς. Στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής για παράδειγμα υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Εξωτερικών. Η Εκκλησία μπορεί να εμφυσά τον πατριωτισμό, την αγάπη δηλαδή για την πατρίδα και μετά και την αγάπη για τα άλλα έθνη (πατριωτισμός), αλλά σε καμία περίπτωση το μίσος και τη φοβία για άλλα έθνη (εθνικισμός).
Βυζαντινές μεγαλοπρέπειες και άλλα παρεπόμενα σαν αυτά που σατιρίζει και ο Παπαδιαμάντης στα «Πτερόεντα δώρα» δε συνάδουν με το κήρυγμα της Εκκλησίας. Εκκοσμίκευση, ματαιοδοξία και ευσεβισμός έχουν εμφιλοχωρήσει στον κλήρο και στο μοναχισμό σκανδαλίζοντας το ποίμνιο και δημιουργώντας παράλληλα και άλλοθι, για τους ευάλωτους στην πίστη. Προοδευτισμοί -πυροτεχνήματα απ’ όπου κι αν αυτοί προέρχονται, όπως λ.χ. η χρησιμοποίηση της Δημοτικής στη λειτουργική γλώσσα, είναι όπως λέει ο λαός μας «όποιος δε θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει».
Σήμερα υπάρχει ανάγκη για «Χρυσοστόμους» που, όπως και εκείνος, αφού προχωρήσουν στην

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Κάστρο και Γαλαρία Πλαταμώνα


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
28ης Οκτωβρίου 40 τηλ 2351076041

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑΡΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
ΧΩΡΟΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

  Η πολιτισμική ανάδειξη και προβολή των ιστορικών χώρων της Πιερίας αποτελεί πρωτοκυρίαρχο στοιχείο στη φιλοσοφία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), με το διοικητικό του συμβούλιο να ξεκινά σειρά επαφών με φορείς της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου και των νεώτερων μνημείων της πιερικής γης.
                                                     Η ΓΑΛΑΡΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

  Η γνωστή γαλαρία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος του κάστρου του Πλαταμώνα (διοικητικά όρια Πλαταμώνα-Παντελεήμονα), στο σημείο όπου η απόληξη του Ολύμπου "αγγίζει" τη θάλασσα, αξιοποιείται πλέον από την εταιρεία «Τούνελ Πλαταμώνα Α.Ε.» και μετατρέπεται σε πολυχώρο αναψυχής και πολιτισμού με την επωνυμία «Γαλαρία» και διακριτικό τίτλο Gallaria. Η βάση του βράχου του κάστρου του Πλαταμώνα, έτσι όπως καλύτερα γνωρίζει και προσφωνεί η κοινωνία των σιδηροδρομικών, παραχωρήθηκε για χρήση από την ΓΑΙΟΣΕ.
  Εκεί, όπου ανάμεσα στο επιβλητικό Ενετικό κάστρο, στην πλούσια και ποικιλόμορφη μεσογειακή

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αγάπη Σπαθάρα: "Λιώνουν τα χιόνια στα βουνά"




Λιώνουν να χιόνια στα βουνά 
ο κάμπος πρασινίζει, 
λαλούν τ' αηδόνια, τα πουλιά 
ο νους μας φτερουγίζει...

Πετάει σε μέρη μακρινά 
όπου μπορείς να φτάσεις, 
δεν ξέρει από εμπόδια 
γκρεμίζει αποστάσεις.

Κρυμμένη μες στις φυλλωσιές 
η αγάπη ωριμάζει,
κι' όταν μεστώσει το φιλί 
γελάει κι' αναστενάζει.

Φυτρώνει κι' ανασταίνεται 
στη χλόη, στο γρασίδι, 
τραγούδι σαν κελάηδισμα 
λένε τα δυο της χείλη.

Αγάπη Σπαθάρα 
03/03/2017 
(φωτογραφία δική μου χθεσινή)

* Ευχαριστούμε θερμά τη συμπατριώτισσά μας Αγάπη Σπαθάρα για την αποστολή του ποιήματός της.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ο Θεόφιλος Λάλος στη Λάρισα




Από τον συμπατριώτη μας, καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Θεόφιλο Λάλο, λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο αφορά τις δύο παραστάσεις που θα δώσει στις 24 Μαρτίου 2017 στη Λάρισα. Ο Θεόφιλος μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές παραστάσεις, οι οποίες μεταφέρουν σύγχρονα πολλαπλά μηνύματα στον θεατή. Έτσι θα είναι και αυτή τη φορά! Μια πραγματικά γεμάτη παράσταση.
Ευχόμαστε ολόψυχα θερμά συγχαρητήρια στον αγαπητό φίλο Θεόφιλο και στη θεατρική του ομάδα και καλή επιτυχία σε αυτήν την παράσταση στην Λάρισα και σε όσες ακόμη ακολουθήσουν.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με την καυστική ματιά του Καμπανέλλη» | Ομάδα «Εν Θεάτρω»
Δύο υπέροχοι θεατρικοί μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 Απογευματινή 18:15 | Βραδινή 21:15 Θέατρο του Μύλου | Θεατρική Άνοιξη 2017

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Μουσική επιμέλεια: Ντίνα Ντισλή
Σχεδιασμός&εικονογράφηση, δημόσιες σχέσεις: Σοφία Ιεροδιακόνου

Ερμηνεύουν  Τον “Επικήδειο” ο Θεόφιλος Λάλος | Τον “Πανηγυρικό” ο Ηλίας Μπερμπέρης

Ο συμπατριώτης μας Θεόφιλος Λάλος ανοίγει τη φετινή «Θεατρική Άνοιξη» στο Θέατρο του Μύλου και παρουσιάζει τη δουλειά του για δύο μόνο παραστάσεις.

Αγάπη Σπαθάρα: "Ήρθε η Άνοιξη"


Η  συμπατριώτισσά μας, Αγάπη Σπαθάρα μας αναγγέλει τον ερχομό της Άνοιξης με ένα υπέροχο ποίημα. Την ευχαριστούμε θερμά για την αποστολή του ποιήματός της.

ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ

Ξυπνήστε,ήρθε η άνοιξη 
ήρθαν τα χελιδόνια, 
τα λούλουδα ανθίσανε 
στους κήπους,στα μπαλκόνια.

Με χρώματα στολίστηκε 
κι' ομόρφυνε η φύση, 
μέσα απ' το χώμα,σιωπηλά 
ζωή θα ξεμυτίσει...