Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Εντυπωσίασε η χορωδία της Κρανιάς την Παραμονή των Χριστουγέννων



Με την παρουσία συμπατριωτών μας που αψήφησαν το ψύχος και τον παγετό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, παραμονής των Χριστουγέννων, στον χώρο του ΜΕΣΚΕ στην Κρανιά Ελασσόνας, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση (φωτογραφία) με ύμνους, κάλαντα και τραγούδια από τη νεοσυσταθείσα χορωδία των γυναικών της Κρανιάς.
Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνιση της χορωδίας η οποία συστήθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο με πρωτοβουλία και επιμέλεια του Κρανιώτη δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη Χρήστου Πατούνα.
Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως ο Χρήστος Πατούνας ερχόταν εθελοντικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τη Θεσσαλονίκη στην Κρανιά με σκοπό να διδάξει τη χορωδία.
Το αποτέλεσμα βεβαίως ήταν θαυμάσιο και πολλά ακόμη υποσχόμενο για το εγγύς μέλλον. Η χορωδία μάλιστα προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη δημόσια εμφάνισή της κατά το τριήμερο της Αποκριάς με επίκαιρα τραγούδια. Οι πολιτιστικές διέξοδοι είναι πάντα ζωηφόρες ειδικά δε για τα απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα, χωριά μας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον Χρήστο Πατούνα όσο και στις γυναίκες, οι οποίες πλαισιώνουν τη χορωδία, αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα δημιουργίας της χορωδίας, κατόρθωσαν να παρουσιάσουν ένα τόσο ποικίλο και απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα. 

Χρήστος Γκουνέλας
Θεολόγος - Μουσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου