Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κυκλοφόρησε ο νέος τόμος (72ος) του Θεσσαλικού Ημερολογίου


Κυκλοφόρησε ήδη ο νέος τόμος (72ος) του Θεσσαλικού Ημερολογίου από τον συντοπίτη μας εκδότη κ. Κώστα Σπανό. Θα τολμούσαμε να χαρακτηρίσουμε ξεχωριστό αυτόν τον τόμο αν και όλοι όσοι έχουν εκδοθεί έως τώρα είναι πραγματικά ιδιαίτεροι και πολύπλευρα αξιόλογοι.
Το ξεχωριστό, λοιπόν, αυτού του τόμου είναι πρώτα από όλα το γεγονός πως στις σελίδες του περιέχεται υλικό από τη βράβευση του Κώστα Σπανού και του Θεσσαλικού Ημερολογίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η μεγάλη ερευνητική προσφορά του Κώστα Σπανού και των συνεργατών του είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο σε επίπεδο Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά και αυτή η σεμνή τελετή βράβευσης ήρθε να επικυρώσει αυτήν ακριβώς την προσφορά.
Ξεχωριστός, επίσης, αναδεικνύεται, πιστεύουμε, ο συγκεκριμένος τόμος διότι περιέχει, τόσο το τελευταίο ερευνητικό κείμενο, όσο και ολόκληρη την πλούσια εργογραφία του αείμνηστου συμπατριώτη μας Γιώργου Μπλάντα, ο οποίος "έφυγε" από κοντά μας τον περασμένο Μάιο. Ο αείμνηστος Γιώργος Μπλάντας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην έρευνα της τοπικής ιστορίας και ο αιφνίδιος θάνατός του στέρησε πραγματικά τον Γιώργο, τόσο από τον τόπο, όσο και από όλους όσοι τον είχαν γνωρίσει και τους είχε κερδίσει τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη ήδη από την πρώτη στιγμή. 
Στον ίδιο τόμο (72) δημοσιεύεται  άρθρο της κόρης του Γιώργου Μπλάντα, Χριστίνας, αλλά και του συμπατριώτη μας Γιώργου Μπαλή.

Ευχόμαστε  να είναι καλοτάξιδος και αυτός ο τόμος του Θεσσαλικού Ημερολογίου και να συνεχίζει για πολλά ακόμη χρόνια να ταξιδεύει στην ιστορία των αιώνων της Θεσσαλικής γης.

Χρήστος Γκουνέλας

Ακολουθούν: Η εργογραφία του Γιώργου Μπλάντα, κείμενο και φωτογραφίες από τη βράβευση του Κώστα Σπανού και τέλος τα περιεχόμενα του 72ου τόμου.











* Τα κείμενα από το Θεσσαλικό Ημερολόγιο και τις φωτογραφίες μάς απέστειλε ο Γιώργος Ι. Μπαλής.




1 σχόλιο: