Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Κατάλοιπα... του Ανταμώματος Κρανιωτών


Συμπατριώτης μας μάς απέστειλε εικόνες από τον χώρο του Προφήτη Ηλία όπου έλαβε χώρα το Αντάμωμα των Κρανιωτών το Σάββατο το βράδυ στις 22 Ιουλίου. Οι εικόνες, όπως μας είπε, είναι από την Δευτέρα 24 Ιουλίου το απόγευμα. Ενώ μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε αν καθαρίστηκε ο χώρος. Πιστεύουμε πως ναι!
Όπως μας ενημέρωσε ο συμπατριώτης μας μάς έστειλε αυτές τις εικόνες θέλοντας να στηλιτεύσει πρώτιστα την κακή νοοτροπία ορισμένων συμπατριωτών μας που άφησαν τα "αποτυπώματά" τους (χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια και άλλες άδειες συσκευασίες) στον περικαλλή χώρο του Προφήτη Ηλία. Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός της έλλειψης ικανού αριθμού κάδων στον χώρο.
Ωστόσο, άλλες φορές έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι όπου υπάρχουν κάδοι αυτοί αρκετές φορές παραμένουν άδειοι και καθαροί (!) ενώ έξω ακριβώς από αυτούς βρίσκονται σκουπίδια (π.χ. στην περιοχή "Μαρμαρούλια").
Σίγουρα θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να έχει τοποθετήσει στους χώρους αναψυχής στα πέριξ του χωριού ικανό αριθμό κάδων, αλλά από την άλλη και οι πολίτες να σέβονται τη φύση. Είναι θέμα παιδείας και η αυτονόητη προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους (;).
Ακολουθούν οι σχετικές εικόνες:




* Ευχαριστούμε θερμά τον συμπατριώτη μας για την αποστολή των σχολίων του.

1 σχόλιο:

  1. Καταρχήν, εμένα δεν μου φαίνεται και τραγική η κατάσταση. Αυτά τα λίγα σκουπίδια μπορούν εύκολα μια άλλη μέρα να καθαριστούν. Συν τοις άλλοις, νομίζω ότι πετυχημένη θα πρέπει να κριθεί η όλη διοργάνωση για εφέτος, άσχετα με το τί προηγήθηκε όπως ενημερωθηκαέμ όλοι από το blog.
    Για μένα το πρόβλημα και το εξοργιστικό είναι τα σκουπίδια που παραμένουν και αυξάνονται γύρω από το χωριό και ουδείς ασχολείται. γιατί όμως; μπορεί να μας απαντήσεις κάποιος; π.χ. στην είσοδο του χωριου- αγιος ραφαήλ, μπαζα κτλ, μαρμαρούλια, κτλ. θα ασχοληθεί κανένας κάποτε;
    "dey"

    ΑπάντησηΔιαγραφή