Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Αντάμωμα Κρανιωτών 2017 (Φωτορεπορτάζ)


Με την παρουσία πλήθους συμπατριωτών και φίλων πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου το 16ο Αντάμωμα Κρανιωτών. Στις 22 Ιουλίου στον χώρο του Προφήτη Ηλία έλαβε χώρα, όπως κάθε χρόνο, η κεντρική εκδήλωση του Ανταμώματος. Το παραδοσιακό σύνολο των γυναικών του χωριού άνοιξε την εκδήλωση και την σκυτάλη πήραν στη συνέχεια τα χορευτικά του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και της Τοπικής Κοινότητας της Κρανιάς. Ακολούθησε γλέντι για όλους υπό τους ήχους της ορχήστρας των "παιδιών από το Λιβάδι".
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός από πολλούς συμπατριώτες μας και φίλους, όπως ήδη είπαμε, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Κρανιωτών.
Οι εκδηλώσεις του Ανταμώματος άρχισαν την Παρασκευή το απόγευμα με παιδική παράσταση στην κεντρική πλατεία της Κρανιάς και η αυλαία έπεσε με παράσταση Καραγκιόζη στον ΜΕΣΚΕ την Κυριακή το βράδυ.
Ευκαιρία συναντήσεως και πάλι για τους συμπατριώτες μας θα είναι η ετήσια γιορτή της Μονής της Μεταμορφώσεως Παλαιοκαρυάς στις 5 και 6 Αυγούστου, αλλά και στη συνέχεια η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον δεκαπενταύγουστο κατά το διήμερο του οποίου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει για φέτος ο Χρήστος Πατούνας και η ημερίδα της τοπικής ιστορίας. 

Χρήστος Γκουνέλας

Ακολουθούν φωτογραφίες από το τριήμερο 16ο Αντάμωμα Κρανιωτών:




























* Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Κόνιαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου