Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιωάννα Κατσιαβού


Στο κέντρο της παρέας η Ιωάννα Κατσιαβού

Είναι αλήθεια - πιστεύουμε - αυτό που πολλές φορές έχουμε τονίσει από εδώ πως οι Κρανιώτες είναι και πολλοί και βρίσκονται παντού. Αυτό δεν λέγεται βεβαίως με καμία διάθεση υπεροψίας, αλλά απλά ως γεγονός. Σήμερα έχουμε τη χαρά να παρουσιάζουμε μέσα από το ιστολόγιό μας τη συμπατριώτισσά μας, καταξιωμένη σκηνογράφο και ενδυματολόγο, Ιωάννα Κατσιαβού. Η Ιωάννα όπως και ο αδερφός της, ο Γιώργος Κατσιαβός, δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στον χώρο της τέχνης με λαμπρά αποτελέσματα. Δείγματα της σημαντικής εργασίας τους δημοσιεύουμε παρακάτω. 
Το ιστολόγιό μας εύχεται θερμά συγχαρητήρια στην Ιωάννα και τον Γιώργο Κατσιαβό τόσο για τη δουλειά τους όσο και για το ήθος με το οποίο κοσμούν πραγματικά την τέχνη και τον πολιτισμό.


Στην θεατρική παράσταση "Το ζευγάρι της χρονιάς" τα σκηνικά είναι της Ιωάννας Κατσιαβού και η κατασκευή των σκηνικών του Γιώργου Κατσιαβού. Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση: Το Ζευγάρι της Χρονιάς 






Επιπλέον, στο ντοκιμαντέρ "Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού | Newton: The Force of God (2016)", παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου η Ιωάννα Κατσιαβού επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια.  Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ: 



Αναφέρουμε, επίσης, και την κουκλοθεατρική παράσταση "Ο Μήτρος και ο Τζίμης", στην οποία η Ιωάννα Κατσιαβού κατασκεύασε τις κούκλες και τα σκηνικά. Στην παράσταση αυτή συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας Μπάμπης Χαρίτος, ο οποίος έγραψε τη μουσική. 

Δείτε το trailer της παράστασης πατώντας εδώ: " Ο Μήτρος και ο Τζίμης"
Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: "Κουκλοθέατρο ΦιλΦαρί".

Σύντομο Βιογραφικό της Ιωάννας Κατσιαβού:
Η Ιωάννα Κατσιαβού σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στην Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.
Από το 2000 έως σήμερα έχει εργαστεί σε πλήθος ταινιών μικρού μήκους, σε κινηματογραφικές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικά έργα.
Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με τη διαφήμιση, τη διακόσμηση, τη διδασκαλία και τα τελευταία χρόνια και με τα εικαστικά.

* Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Ι. Μπαλή για την αποστολή του θέματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου