Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ιατρείον το... Δημαρχείον



Μπορεί να βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαρτίου, αλλά σημάδια της "Αριάδνης", η οποία χτύπησε και το χωριό μας πριν δυο μήνες, συνεχίζουν να παραμένουν...Έτσι, το ιατρείο του χωριού μας, αφού υπέστη - λόγω του παγετού - ζημιές στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, το θέμα μέχρι τώρα δεν έχει λυθεί με αποτέλεσμα η συνταγογράφηση φαρμάκων να γίνεται στα... γραφεία της Τοπικής Δημοτικής Κοινότητας. Και λέμε για συνταγογράφηση, διότι εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες συμπατριωτών μας, δεν μπορεί να γίνει. Αν, δηλαδή, ο παππούς ή γιαγιά ή οποιοσδήποτε άλλος, θέλει μια εξέταση ή μια πρώτη βοήθεια, θα πρέπει να πάει στην Ελασσόνα;  

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που εγείρονται, είναι τα εξής: 
1ον Γιατί δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα, τότε, μέτρα αποφυγής προβλημάτων λόγω παγετού (λ.χ. αντιψυκτικό υγρό στις σωληνώσεις ή κατάλληλες μονώσεις), για το ιατρείο της Κρανιάς, αφού όλες οι μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ισχυρό παγετό και χιόνι; Έστω, εκείνη, την τελευταία στιγμή να γινόταν κάτι. Αν και θα έπρεπε κανονικά αυτά να γίνουν από το Φθινόπωρο. Ορεινό χωριό, γαρ. Απλά, αυτονόητα, πράγματα. Αλλά, όπως φαίνεται, δυστυχώς, δεν είναι για όλους το ίδιο αυτονόητα. 

2ον Πότε τελικά θα αποκατασταθούν οι ζημιές για να λειτουργήσει και πάλι το ιατρείο; Διότι, όπως είπαμε, πέρασαν ήδη δυο μήνες... εκτός και αν μετά το Πάσχα, που θα ζεστάνει, μάλλον, σιγά - σιγά, ανοίξει και το ιατρείο. Άλλωστε, τότε δεν θα χρειάζεται... θέρμανση!
Είναι κρίση! Αλλά μη χάσουμε και τα στοιχειώδη.

Χρήστος Γκουνέλας

1 σχόλιο: