Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τιμάται το Θεσσαλικό Ημερολόγιο και ο Κώστας Σπανός


Ο εκδότης του Θ. Η. Κώστας Σπανός

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 τόμων έκδοσης του Θεσσαλικού Ημερολογίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα τιμήσει στο πρόσωπο του εκδότη του Θ. Η. Κώστα Σπανού, τόσο την έρευνα για τη Θεσσαλική Ιστορία και όχι μόνο, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται από τις σελίδες του περιοδικού, όσο και τον ίδιο τον ακούραστο ερευνητή της ιστορίας μας, τον Κώστα Σπανό.
Ο εκδότης του Θ. Η. κατάγεται από τη Δεσκάτη Γρεβενών και έχει φτάσει να γνωρίζει, σπιθαμή προς σπιθαμή, θα λέγαμε, ολόκληρη τη Θεσσαλική Ιστορία από τους αρχαϊκούς ακόμη χρόνους.
Ο Κώστας Σπανός έχει τιμηθεί παλιότερα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για τη μεγάλη προσφορά του στην έρευνα της ιστορίας της Θεσσαλίας και συνολικά της Ελλάδας.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως συχνά ανάμεσα στους έγκριτους συγγραφείς του Θεσσαλικού Ημερολογίου βρίσκονται και Κρανιώτες συμπατριώτες μας. Πολλές φορές δε, στις σελίδες του Θ. Η., έχουν γραφτεί σημαντικά άρθρα τα οποία αφορούν την τοπική ιστορίας της Κρανιάς.
Το ιστολόγιό μας εύχεται στον κ. Κώστα Σπανό και τους συνεργάτες του καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και το Θεσσαλικό Ημερολόγιο να χιλιάσει τους τόμους.
Ακολουθεί η ανοιχτή πρόσκληση της εκδήλωσης:


Κάντε "κλίκ" στην εικόνα για να δείτε την πρόσκληση


* Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κώστα Σπανό για την αποστολή της πρόσκλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου