Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Το Πολιτιστικό Τριήμερο από τον Σύλλογο Κρανιωτών Λάρισας (ΦΩΤΟ)


Του Γιώργου Ι. Μπαλή,

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού τριημέρου "Πολιτιστικός Δεκέμβρης 2016", ο Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων "Η Ξηροκρανιά", στην αίθουσα του Συλλόγου, Καραθάνου 33, Λάρισα, με τη συμμετοχή Κρανιωτών και φίλων του Συλλόγου, πραγματοποίησε τις εξής εκδηλώσεις:
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 6:00 μ.μ έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των Προβίδα Λάμπρου και Φακή Νικολάου, γλυπτών και κοσμημάτων, του Χρήστου Ρέντα, και κοσμημάτων,  από τις Γκονέλα Λίτσα, Γούπου - Ζέρβα Ευαγγελία, Ζαρογιάννη - Κολτσιδοπούλου Μαριάννα, Γκονέλα Σταυρούλα καθώς και της Μπαλή Χρύσας, με καλλιτεχνικές δημιουργίες «γούρια με πηλό».
Πατήστε στη συνέχεια για να δείτε όλο το θέμα:



Ο Φακής Νικόλαος


Ο Ρέντας Χρήστος


 Η Γούπου - Ζέρβα Ευαγγελία


Η Ζαρογιάννη - Κολτσιδοπούλου Μαριάννα


Η Γκονέλα Λίτσα


Η Γκονέλα Σταυρούλα


Η Μπαλή Χρύσα


Επίσης, στον χώρο γινόταν η διάθεση του βιβλίου του Τζιόκα Ιωάννη με τον τίτλο «Μια στιγμή στον Χρόνο».  


Ο Τζιόκας Ιωάννης

Την ίδια μέρα στις 8:00 μ.μ. έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Θάνου Λουτριώτη "Η Αρχή της Ανάδυσης" (Εκδόσεις Φιλύρα 2016).


Ο Θάνος Λουτριώτης



Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στις 8:00 μ.μ, έγινε παρουσίαση της μελέτης των φοιτητριών της σχολής Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών του Α. Π. Θ. Κάτρης Αλεξάνδρας, Παπαλού Ειρήνης και Παπακώστα - Ιωαννίδου Ελισάβετ, με θέμα «Αρχιτεκτονική αποτύπωση αγροτικής κατοικίας στην Κρανιά». Την παρουσίαση έκανε η Παπακώστα - Ιωαννίδου Ελισάβετ, η οποία ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρόσκληση και στην συνέχεια παρέλαβε από τον  Σύλλογο τις Βεβαιώσεις - Επαίνους για την εργασία τους.


Η Παπακώστα - Ιωαννίδου Ελισάβετ


Η βράβευση από τον Σύλλογο




Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημητρίου Θώμου, με θέμα «1001 και μία λέξεις» (Έκδοση του Συλλόγου «Ξηροκρανιάς», Λάρισα 2016), από τον Κώστα Σπανό, εκδότη του Θεσσαλικού Ημερολογίου και τον ίδιο τον συγγραφέα.



Ο Εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστας Σπανός



Ο συγγραφέας - φιλόλογος Δημήτρης Θώμος




Στις 8:00 μ.μ. έγινε παρουσίαση της μελέτης με θέμα «Το Τέμπλο της Μονής Παλαιοκαρυάς (1628)», από τους Μπαλή Γεώργιο, ερευνητή και Βασίλειο Τσολάκη, αρχιτέκτονα - μηχανικό. 


Ο Γιώργος Μπαλής και ο Βασίλης Τσολάκης

Στις 8:20 μ.μ., έγινε παρουσίαση της μελέτης των φοιτητών της σχολής Αρχιτεκτόνων -Μηχανικών του Α. Π. Θ., Ζαχαρή Ιωάννη και Μαυρίδη Δημητρίου με θέμα «Αγροτική κατοικία στην Κρανιά Ελασσόνας».  Λόγω απουσίας των φοιτητών η μητέρα του Ζαχαρή Ιωάννη, Σίσσυ, κόρη του παλιού προέδρου του Συλλόγου, Κρανιώτη, Μπιτούλα Χαράλαμπου, απηύθυνε, μικρό χαιρετισμό και παρέλαβε από τον Σύλλογο, τις Βεβαιώσεις -Επαίνους για την εργασία των εν λόγω φοιτητών.


Η Σίσσυ Ζαχαρή - Μπιτούλα

Τέλος, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την προσφορά τοπικών εδεσμάτων και κρασιού, ενώ έκλεισαν με το ωραίο μουσικό πρόγραμμα της ομάδας «Χορικός Διθύραμβος».


Ο Χορικός Διθύραμβος







Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Συλλόγου ο Πρόεδρος του Λάμπρος Γκονέλας.



*Το Ιστολόγιό μας συγχαίρει θερμά τον Σύλλογο Κρανιωτών Λάρισας & Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά» για την άψογη διοργάνωση και αυτού του Πολιτιστικού Τριημέρου «Πολιτιστικός Δεκέμβρης 2016». Όλες οι παρουσιάσεις των έργων ήταν πραγματικά αξιόλογες τόσο για την ιστορία του τόπου μας όσο και ως σύγχρονες πολιτιστικές προτάσεις λόγου και τέχνης.
*Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Μπαλή για την αποστολή του κειμένου και του πλούσιου φωτορεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου