Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η παράσταση των παιδιών της Κρανιάς (Βίντεο)


Στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία της Κρανιάς δόθηκε την περασμένη Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016, η θεατρική παράσταση "Μπίλιο & Λιάκος" από τα παιδιά της Κρανιάς. Η ίδια παράσταση δόθηκε μερικές μέρες νωρίτερα και στην αίθουσα του ΜΕΣΚΕ.  Τα παιδιά υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του συμπατριώτη μας πολυτάλαντου, μαθητή Λυκείου, Νίκου Γκουντούρα έδωσαν μια αληθινά υπέροχη θεατρική παράσταση και δίκαια κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα όλων των συμπατριωτών μας που την παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον.


Το θεατρικό έργο βασίστηκε στη μουσική κωμωδία "το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο" των Ρέππα - Παπαθανασίου με έντονα στοιχεία ποιμενικής ζωής, κρανιώτικης ντοπιολαλιάς και έξυπνου χιούμορ ενταγμένα όλα αρμονικά στο έργο από τον καραγκιοζοπαίχτη και ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο, Νίκο Γκουντούρα. Αυτά τα παιδιά όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο είναι πραγματικά ταλαντούχα και περιμένουμε όλοι μας αυτή η ωραία προσπάθεια της θεατρικής ομάδας "Δεν έχουμε όνομα, αλλά έχουμε γέλιο"  να συνεχιστεί και με άλλα έργα και βεβαίως και εκτός Κρανιάς.


Οφείλουμε παράλληλα να σημειώσουμε και την καταλυτική βοήθεια του ΜΕΣΚΕ και της εκπαιδευτικού και μέλους του ΜΕΣΚΕ Κατερίνας Καραλή στην όλη προσπάθεια των παιδιών. 
Το βίντεο δημιούργησε με πολύ μεράκι και κόπο ο συμπατριώτης μας, Βαγγέλης Πουρνάρας, ο οποίος πάντα αποδεικνύει πόσο αγαπάει το χωριό μας και τις πολιτιστικές πράξεις του τόπου μας.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας λοιπόν, στον Νίκο και σε όλους όσοι βοήθησαν για τη δημιουργία αυτής της θεατρικής παράστασης. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Βαγγέλη Πουρνάρα για την παροχή του βίντεο. Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι του αγαπητού φίλου, συμπατριώτη, Γιάννη Κόνιαρη.

Χρήστος Γκουνέλας


Κάντε "κλίκ" στην εικόνα για να δείτε το βίντεο


1 σχόλιο: