Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

"Θα γίνει φέτος αντάμωμα;"


Συμπατριώτες επικοινώνησαν μαζί μας ζητώντας μας να απευθύνουμε προς το Δήμο Ελασσόνας, την Τοπική Κοινότητα Κρανιάς και τους Συλλόγους Κρανιωτών (ΜΕΣΚΕ, Αθηνών, Θεσ/νικης και Λάρισας) το ερώτημα για το αν θα γίνει φέτος το καθιερωμένο αντάμωμα των Κρανιωτών. Απευθυνόμαστε από εδώ λοιπόν προς τους εμπλεκόμενους φορείς και αναμένουμε ενημέρωση για να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τους απανταχού συμπατριώτες και φίλους.

Προσωπική μας γνώμη πάντως - εκφρασμένη από το Ιστολόγιο και παλιότερα - είναι ότι ίσως θα έπρεπε το αντάμωμα να γίνεται κάθε τέσσερα - πέντε χρόνια. Έτσι, πιστεύουμε πως θα ήταν και οργανωμένο καλύτερα και πιο πλούσιο και ισχυρότερος λόγος θα υπήρχε για να ανταμώνουν οι συμπατριώτες μας. Φαίνεται πως η επανάληψη των ίδιων πραγμάτων κάθε χρόνο έχει κουράσει τόσο τον κόσμο όσο και τους διοργανωτές. Εάν συνεχίσει το αντάμωμα να είναι ετήσιο τότε, πιστεύουμε, όλοι οι εμπλεκλόμενοι φορείς ή μεμονωμένα πρόσωπα είναι ανάγκη να το πλαισιώσουν με ποικιλία εκδηλώσεων. Πάντως, κάθε χρόνο υπάρχει ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία, το πανηγύρι που υπήρχε πάντα δηλαδή και ήταν, αλλά και είναι, αφορμή για ένα μικρό ή μεγάλο αντάμωμα. Ωστόσο, απευθύνουμε το ερώτημα για φέτος στους φορείς έτσι όπως μας το εξέφρασαν συμπατριώτες μας.

Επίσης, συμπατριώτες μας μάς ρωτάνε αν θα γίνει το αντάμωμα όσων αποφοίτησαν το 1986 από το Λύκειο της Κρανιάς ή αντίστοιχα από το Γυμνάσιο το 1983 (και Δημοτικό 1980). Τα τελευταία χρόνια τηρείται μια "παράδοση" στο χωριό μας να ανταμώνουν οι παλιοί συμμαθητές/τριες με αφορμή τα τριάντα χρόνια αποφοίτησης από το Λύκειο. Ελπίζουμε αυτή η καλή συνήθεια τα τηρηθεί και φέτος όχι μόνο βεβαίως από τη συγκεκριμένη τάξη, αλλά και από όποιους άλλους συμμαθητές/τριες νιώθουν την ανάγκη, αλλά και μπορούν (διότι πάντα υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που δυσκολεύουν ένα τέτοιο εγχείρημα) να ανταμώσουν το καλοκαίρι στο χωριό μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου