Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδόθηκε ο νέος τόμος του Θεσσαλικού Ημερολογίου


Κυκλοφόρησε εδώ και λίγες ημέρες η νέα έκδοση (Τόμος 68ος) του Θεσσαλικού Ημερολογίου που εκδίδει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο ακούραστος ιστορικός - ερευνητής κ.Κώστας Σπανός. Η θεματολογία και αυτού του τόμου είναι ευρεία και καταπιάνεται με μια σειρά ιστορικών θεμάτων που αφορούν τη γεωγραφική περιοχή της Θεσσαλίας. Οι συνεργάτες - συγγραφείς του Θεσσαλικού Ημερολογίου χρησιμοποιώντας τις ιστορικές πηγές μας μεταφέρουν στο παρελθόν ερμηνεύοντας παράλληλα στη σύγχρονη εποχή, γεγονότα και πρόσωπα που πέρασαν από τον τόπο μας. 
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγγραφείς αυτού του τόμου βρίσκονται και ο Γιώργος Ι. Μπαλής (από την Κρανιά Ελασσόνας), η κόρη του Σταυρούλα Μπαλή, η οποία μεταφράζει ένα σημαντικό ιστορικό κείμενο του Horton, ο Γιώργος Μπλάντας (από το Λουτρό Ελασσόνας) και ο Νίκος Τάχατος (από τα Γιαννωτά Ελασσόνας). Με κείμενα τους συμμετέχουν επίσης ο εκδότης του Θ.Ε. Κώστας Σπανός (από τη Δεσκάτη Γρεβενών) και ο γιος του Βασίλης Σπανός.
Ευχόμαστε ολόψυχα να είναι καλοτάξιδος και αυτός ο τόμος και να συμβάλλει, όπως και οι προηγούμενοι, στη διάσωση και ανάδειξη της θεσσαλικής, αλλά και κατ' επέκταση της ελληνικής ιστορίας.
Ακολουθούν τα περιεχόμενα του τόμου:

Κάντε "κλίκ" στην εικόνα για μεγέθυνση




*Ευχαριστούμε τον Γιώργο Ι. Μπαλή για την αποστολή των εικόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου