Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας Κρανιώτης ανάμεσα στους καλύτερους σεφ


Ένα μικρό αφιέρωμα κάνει το ιστολόγιό μας, φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες, για τον γνωστό σε όλη την Ελλάδα - και όχι μόνο - σεφ, Χρήστο Τζιέρα. Ο Χρήστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρανιά και έφτασε μέσα σε λίγα χρόνια στα υψηλότερα σκαλιά της παγκόσμιας κουζίνας να μαγειρεύει για διάσημες και μη, προσωπικότητες. Σε κάποιον μάλιστα από τους πολλούς διαγωνισμούς που κέρδισε ο Χρήστος, στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, απέσπασε το πρώτο βραβείο με παραδοσιακή πίτα, όπως ακριβώς φτιάχνεται στην Κρανιά. Ο Χρήστος έχοντας ως εφόδια το ταλέντο του και την σκληρή δουλειά καταξιώθηκε στον χώρο της μαγειρικής κάνοντας παράλληλα περήφανους και όλους τους απανταχού Κρανιώτες, πολλοί από τους οποίους μεγάλωσαν μαζί με τον Χρήστο στην Κρανιά.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Χρήστου στη διεύθυνση: http://christostzieras.gr/ και στο facebook: Χρήστος Τζιέρας. Στις σελίδες του Χρήστου θα βρείτε πολλές συνταγές, φωτογραφίες, βίντεο μαγειρικής του Χρήστου στην τηλεόραση, και βεβαίως μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί του.
Εμείς από εδώ ευχόμαστε στον Χρήστο να είναι πάντα καλά και ό,τι καλύτερο στην λαμπρή ήδη καριέρα του και στα μελλοντικά του σχέδια.
Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό του Χρήστου Τζιέρα:



Ο Τζιέρας Χρήστος γεννήθηκε το 1970 στην Κρανέα Ελασσόνας. Μπήκε στο χώρο της γαστρονομίας πριν από 25 χρόνια, σπουδάζοντας στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε με πολλά ξενοδοχεία & εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως στο Inter-Continental Αθήνας και Λονδίνου, στο Πιλ – Πουλ, Graingaidroch Σκωτίας, στο Cosmos κ.α.
Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια γαστρονομίας, οινολογίας & σχολές μαγειρικής στο Μιλάνο, στη Βενετία, στην Πάρμα, στην Αγγλία, στη Μπανγκόγκ, στη Γερμανία, στην Κωνσταντινούπολη και στη Νέα Υόρκη λαμβάνοντας έτσι γνώση πολλών διαφορετικών ειδών μαγειρικής κουλτούρας.

Επιμελήθηκε το μενού πολλών επιτυχημένων επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα όπως το Café Chocolat, το Belle Hellen Restaurant, Crystal, Dorsia, Semeli, Paspartou κ.α.

Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πολλές από τις συνταγές του στην τηλεόραση όπως στις εκπομπές, «Ιστορίες καθημερινής γεύσης» του Αντέννα, «Chef στον Αέρα» του ΣΚΑΙ, «Magazino Life» στο ΕΞΤΡΑ 3 κ.α. Επίσης συνεργάζεται με διάφορα site όπως το Cookbox, το Govastoleto και το Wish Magazine.

Πήρε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό νέων Chef το 1994 εκπροσωπόντας το Inter- Continental και ήταν ένας από τους καλεσμένους τους πρίγκιπα Καρόλου της Αγγλίας, για την προώθηση του Βρετανικού κρέατος.

Τα τελευταία 10 χρόνια είναι ο executive Chef του Ομίλου Μπολέτση – Παναγόπουλου, για τις επιχειρήσεις Belle Amie (Βραβευμένο με το χρυσό βραβείο γεύσεως), Verde Pizotecca Νέας Σμύρνης & Πειραιά, Montanema κ.α.

Αυτό που τον χαρακτηρίζει και η ταυτότητα που έχει σαν Chef είναι η Multi Cultural (Πολυεθνική) διαδρομή του, μέσα από διαφορετικούς πολιτισμούς, κουζίνες, γεύσεις και αρώματα από την εξωτική Ταϋλάνδη, το γύρω της Ευρώπης, την Αμερική, την Τουρκία και καταλήγοντας στην ουσιαστική και αξεπέραστη αγάπη του την Ελληνική Κουζίνα.
Ο συνδυασμός όλων αυτών μαζί με το ταλέντο της διοίκησης και διαχείρισης των συνεργατών του σε κάθε πρόκληση που επιμελείται, δίνουν διαχρονικά ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.

Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και τα χόμπι του είναι το Τέννις, το Cross Fit, το Μποξ, οι πολεμικές τέχνες, το Wind Surf & Μαθήματα δημιουργικής γραφής.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο αφιέρωμα, μπράβο στο Χρήστο.
    Μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να γίνει μια προσπάθεια για αφιερώματα και σε άλλους συγχωριανούς που διαπρέπουν στους χώρους που δραστηριοποιούνται; Επιστήμονες, επιχειρηματίες, αθλητές κτλ. Καλό θα είναι να παραδειγματίζονται οι νεότεροι και να αναγνωρίζεται η προσφορά και οι δυνατότητες κρανιωτών.

    "dey"

    ΑπάντησηΔιαγραφή