Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ο κώδικας της Μονής Αγίας Τριάδας Γιαννωτών. Μια σημαντική έκδοση


ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
 Ο πολυγραφότατος ιστοριοδίφης Γεώργιος Θ. Μπλάντας από ετών εργάζεται σεμνά, αθόρυβα, επίμονα, προσεκτικά και αποδοτικά στις διάφορες βιβλιοθήκες, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και όχι μόνο.
 Καρπός των πολύμοχθων ερευνών του είναι και το αξιόλογο πόνημα «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 1825-1927».
 Μία επιμελημένη και τεκμηριωμένη εργασία που μας κάνει κοινωνούς σημαντικών γεγονότων που έρχονται από το παρελθόν.
 Ένας αξιόλογος τόμος με πολύτιμα στοιχεία της Γιαννωτάς και των όμορων περιοχών.
 Ο κατατοπιστικός και εύστοχος πρόλογος του εκδότη του «Θεσσαλικού Ημερολογίου» Κώστα Σπανού και η εμπεριστατωμένη εισαγωγή του συγγραφέα παρουσιάζονται με περισσή γνώση και επιμέλεια.
 Άξιος ο κόπος και δίκαιος ο έπαινος για την άρτια εργασία και έκδοση, η οποία θα συμβάλλει και αυτή με τη σειρά της στη γνώση της τοπικής μας ιστορίας.

                                                                                                  Κων/νος Γ. Κατσαρός

*Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο Κων/νο Κατσαρό για την αποστολή του θέματος και ευχόμαστε ολόψυχα καλοτάξιδο τον νέο πόνημα του αγαπητού φίλου και συμπατριώτη μας Γιώργου Μπλάντα. Με αυτό το έργο του ο αεικίνητος Γιώργος Μπλάντας συμβάλλει αποφασιστικά στη μελέτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αλλά και αναδεικνύει σημαντικές πτυχές της τοπικής μας ιστορίας. 

1 σχόλιο:

  1. Επειδή υπήρξαν φίλοι οι οποίοι θέλησαν να έχουν έναν τρόπο επικοινωνίας με τον Γιώργο Μπλάντα κατόπιν αδείας από τον Γιώργο σας γράφουμε το κινητό του τηλέφωνο: 6977672620

    ΑπάντησηΔιαγραφή