Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Αντάμωσε η σειρά του 1967 (φωτορεπορτάζ)


Με επιτυχία έγινε το αντάμωμα των αποφοίτων των δημοτικών σχολείων της Κρανιάς, του έτους 1979, του Γυμνασίου, του έτους 1982, και του Λυκείου, του έτους 1985, με τη συμμετοχή συμμαθητών και συμμαθητριών από την Κρανιά, το Λουτρό και την Άκρη. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και χαράς αντάμωσαν το Σάββατο 15 Αυγούστου και ώρα 10:45 το πρωί, στο σχολείο του Γυμνασίου – Λυκείου της Κρανιάς.  Για πολλούς ήταν η πρώτη συνάντηση μετά από 30 και πλέον ολόκληρα χρόνια, χρόνια που άφησαν τα σημάδια τους μόνο στην όψη του προσώπου και στο σώμα, και αυτά όχι σε πολλούς, καθώς οι αναμνήσεις της νιότης και της κοινής σχολικής μας πορείας, μας κράτησαν ακμαίους στη ζωντάνια και τη χαρά της ζωής. 
   Η προσέλευση των παλιών συμμαθητών και φίλων ήταν συγκινητική, αγκαλιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε, γελάσαμε, και θυμηθήκαμε φέρνοντας στο μυαλό μας, τις αναμνήσεις που μας είχαν ενώσει στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Τον αρχικό δισταγμό και την περιέργεια, με το ερώτημα, άραγε θα με αναγνωρίσουν όλοι, εγώ θα τους αναγνωρίσω, διαδέχτηκαν ο ενθουσιασμός, η συγκίνηση των συναισθημάτων που ήταν διάχυτα στα πρόσωπα και στην ατμόσφαιρα του χώρου του σχολείου, που έγιναν πιο έντονα, με την επίσκεψη όλων μας, μέσα στις μαθητικές αίθουσες. Ξύπνησαν οι μνήμες, κυριάρχησαν οι αναμνήσεις και οι αναπολήσεις. Ο Γιώργος Μπαλής, εκ μέρους της επιτροπής πρωτοβουλίας, που αποτελούνταν από την Κατσιούλη Ευαγγελία, τον Κορακίδη Κώστα, τον Μαγκούτα Νίκο και την Παπαμιχάλη Ευαγγελία, καλωσόρισε όλους τους παλιούς συμμαθητές, εκφράζοντας την χαρά για το αντάμωμα, είπε μερικά λόγια για όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν και περιεγράψε το πρόγραμμα της συνάντησης. 
  Στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους βοήθησαν  για να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση, αρχίζοντας με τον παλιό συμμαθητή και ταχυδρομικό διανομέα, Πλάτανο Δημήτριο για το μοίρασμα των προσκλήσεων του ανταμώματος, τον δάσκαλο Βασίλη Τζήκα και τον διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου Κρανιάς, Ανδρέα Διβράμη, για την χορήγηση των ονομαστικών καταλόγων, των συμμαθητών. Ο ομιλητής αναφέρθηκε επίσης στην υλοποίηση της πρότασης της επιτροπής πρωτοβουλίας, που σε ανάμνηση του ανταμώματός, αναβίωσαν το λαϊκό θρύλο, της τοπικής λαϊκής και θρησκευτικής παράδοσης, η οποία αναφέρεται στην ανέγερση του Ι. Ναού του Αγίου Δημητρίου και της ονομασίας του χωριού. Έτσι λοιπόν, φυτεύτηκαν δύο κρανιές στον αύλειο χώρο της εκκλησίας (προσφορά της γεωπόνου Μαρίας Καραλή), τοποθετήθηκε ένας πίνακας με την σχετική ιστορία, ενώ παράλληλα χτίστηκε ένα μικρό πέτρινο προσκυνητάρι,  με εντοιχισμένη μια πέτρινη σκαλιστή εικόνα του Αγίου Δημητρίου. 
  Επίσης, ο ομιλητής, εξέφρασε τις ευχαριστίες, στον ιερέα Ευάγγελο Κατσαρό, στα μέλη και στην πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Αναστασία Κουτσιώρα, καθώς και στον Δημοτικό σύμβουλο Παπαευθυμίου Γεώργιο, για την συμπαράσταση τους, στην υλοποίηση της παραπάνω πρότασης.
  Στην συνέχεια το αντάμωμα συνεχίστηκε σε καφετέρια και ταβέρνα του χωριού, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να έρθουν πιο κοντά, μαθαίνοντας λεπτομέρειες για την ζωή και την πορεία του καθενός. Συγκινητικές ήταν οι τηλεφωνικές επαφές με συμμαθητές που δεν μπόρεσαν να βρεθούν σε αυτήν την όμορφη συνάντηση. Πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες στην επιτροπή πρωτοβουλίας, για την διοργάνωση του ανταμώματος. Αποχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, με την υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση να θεωρείται δεδομένη, και με την ευχή η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη. 
Ακολουθούν οι φωτογραφίες της συνάντησης:































*Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Μπαλή για την αποστολή του κειμένου και των φωτογραφιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου