Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Αντάμωμα...χωρίς τραπέζι επισήμων!


Χωρίς τραπέζι επισήμων έγινε φέτος το Αντάμωμα Κρανιωτών. Υπενθυμίζουμε ότι στο περυσινό Αντάμωμα υπήρχε τραπέζι επισήμων, αλλά δεν κάθισε σχεδόν κανείς. Δεν θα λησμονήσουμε τα...περασμένα μεγαλεία με πολιτικούς να παρελαύνουν από το...βήμα του Ανταμώματος εκφωνώντας λόγους. Θυμόμαστε επίσης ότι το Αντάμωμα δεν άρχιζε αν δεν έρχονταν οι επίσημοι, έστω κι αν η ώρα ήταν περασμένη και εκτός προγράμματος. Τέλος πάντων....Τέτοια φέτος δεν είχε!
Βέβαια ο κόσμος ήταν λιγότερος σε σχέση με άλλα χρόνια ίσως λόγω οικονομικών καταστάσεων και όχι λόγω απουσίας επισήμων.
Πάντως, κατά τη γνώμη μας, αυτός ο τρόπος του Ανταμώματος ίσως θα πρέπει λιγάκι να φρεσκαριστεί. Είναι καλό, για παράδειγμα, να επιμηκυνθεί  κατ' αρχήν ο χρόνος του Ανταμώματος. Έτσι όπως είναι τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των Κρανιωτών έρχεται στο χωριό το Σάββατο του Ανταμώματος και την Κυριακή φεύγει. Από την Δευτέρα δε, η Κρανιά, μπαίνει και πάλι σε καθημερινούς ρυθμούς μοναχικότητας. Ίσως είναι καλό λοιπόν να ''απλώσει" σε περισσότερες ημέρες το Αντάμωμα καθώς επίσης και να εμπλουτισθεί με περισσότερες διαφορετικές δραστηριότητες.Εννοείται ότι κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή τόσο του Δήμου όσο και όλων των απανταχού Συλλόγων των Κρανιωτών. Η Κρανιά έχει επίσης τόσους πολλούς ανθρώπους οι οποίοι διαπρέπουν σε πολλούς τομείς (πνεύμα, εκπαίδευση, μουσική, τέχνες κ.ά.) και καλό θα ήταν να προσκληθούν και να συμμετέχουν και αυτοί οι άνθρωποι ο καθένας με το δικό του τρόπο.


2 σχόλια:

  1. στον τοπικό τύπο βγήκε κανένα δημοσίευμα για το αντάμωμα; φωτογραφίες κτλ;
    όλο τα άλλα χωριά βλέπουμε.

    "dey"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το γνωρίζουμε αν βγήκε κάτι στον τοπικό τύπο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το ενδεχόμενο επικοινωνιακό έλλειμμα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον παρόντα ιστοχώρο. Να είσαι καλά "dey"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή