Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ψίθυροι...Κρανιάς


Ακούσαμε ότι παροξυσμός υπήρξε στις σχέσεις των παλαιών και των νέων υπαλλήλων καθαριότητας των σχολείων της Κρανιάς.
Απ' την αρχή ακόμη της θητείας της η νέα Δημοτική Αρχή θέλησε να αντικαταστήσει τις υπαλλήλους καθαριότητας των σχολείων της Κρανιάς με άλλες που ποθούσαν τις θέσεις αυτές.
Έτσι, λογικό ήταν να υπάρξουν παράπονα και... άλλα από τις παλιές χρησιμοποιώντας και ως επιχείρημα ότι οι νέες στήριξαν την νυν Δημοτική Αρχή γι' αυτό και τώρα...ανταμείβονται.
Δεν λέμε... είναι ένα δυνατό επιχείρημα...Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μέχρι τώρα πώς τοποθετούνταν οι καθαρίστριες στα σχολεία της Κρανιάς και γενικά;
Αφού ξέρετε αγαπητοί συμπατριώτες ότι μια ζωή έτσι πορευόμαστε με λογικές...συμψηφισμού!
Από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους η άνοδος στην εξουσία, είτε στην τοπική σφαίρα είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, σήμαινε ταυτόχρονα και την πολυποίκιλη λαφυραγώγηση.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα, αγαπητοί φίλοι, και συμπατριώτες. Και όχι, η κρίση δεν μας έβαλε μυαλό, ούτε μας άλλαξε, γι' αυτό και τίποτα δεν θα αλλάξει.
Τέτοιους θέλουμε, τέτοιους ψηφίζουμε, τέτοιους έχουμε, και βεβαίως τέτοιοι είμαστε. Οι λίγες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Σε λίγο ίσως θα φτάσουν και τα...γνωστά μας μακαρόνια. Ω, τί κρίση μπαμπά!!!

-Μάθαμε επίσης, ότι...
διχάστηκε η Κρανιώτικη κοινωνία για τις καθηγήτριες που έρχονται και παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα στο κτήριο του ΜΕΣΚΕ.
Η νέα Δημοτική Αρχή επιθυμεί την έξωσή τους διότι δεν πληρώνουν τίποτα - κατά τα λεγόμενα - για τη χρησιμοποίηση του κτηρίου. 
Πολλοί συμπατριώτες μας συμφωνούν με την απόφαση του Δήμου, διότι είναι δύσκολες μέρες και ο Δήμος θα πρέπει να συμμαζέψει τα οικονομικά του. 
Από την άλλη πλευρά, άλλοι πάλι, ειδικά γονείς των παιδιών, λένε ότι...μας κάνουν χάρη που έρχονται οι καθηγήτριες και αν αναγκαστούν να φύγουν τότε θα πρέπει να πάνε οι ίδιοι οι γονείς τα παιδιά τους στην Δεσκάτη ή στην Ελασσόνα.Δίκιο έχουν και αυτοί.
Πιστεύουμε ότι η χρυσή τομή θα ήταν να δοθεί από τους εκπαιδευτικούς ένα συμβολικό ποσό στο Δήμο, τουλάχιστον για τα λειτουργικά έξοδα, αν δεν δίδεται.

-Τέλος, μάθαμε ότι ανασκαφές δεν γίνονται μόνο στην Αμφίπολη, αλλά και στην κοντινή μας...Οξιά (δάσος). Άγνωστοι έσκαψαν, με μηχανήματα προφανώς, μεγάλο όρυγμα, πολλών τετραγωνικών για την ανεύρεση  χρυσού όπως φαίνεται. Τουλάχιστον αν βρήκαν κάτι ας το δωρίσουν στο Ελληνικό Κράτος μπας και βγούμε από τα μνημόνια. 

Σας μεταφέραμε μερικούς ψιθύρους...Κρανιάς!!! Τα παν κι οι μάκις στα σουκάκια!!!

* Η φωτογραφία είναι από παλιό πανηγύρι του χωριού μας

2 σχόλια:

  1. Με τις καθαρίστριες δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός. Όλοι με τη σειρά τους...
    Με το φροντιστήριο και την αίθουσα του ΜΕΣΚΕ το θέμα, φαντάζομαι, είναι το πετρέλαιο που είναι πανάκριβο και όχι το ρεύμα. Για την αποπληρωμή δεν μπορεί να προσφέρει ένα μέρος του κόστους η Εκκλησία; Στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου και με έσοδα που μπορεί να προέρχονται και από τις προσφορές των πιστών. Έτσι θα μειωθεί στο μισό το κόστος και για το Δήμο.
    Ας μας πουν οι χρυσοθήρες κανένα μέρος να πάμε να σκάψουμε και μεις!

    "dey"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε και συμπατριώτη "dey" είναι σωστή εκ πρώτης όψεως αυτή η...ιδιότυπη σειρά που εναλλάσσονται με κάθε αλλαγή εξουσίας από υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη έως και καθαρίστριες! Μία σου και μία μου ισχύει εδώ! Το κράτος όμως αγαπητέ φίλε δεν είναι λάφυρο κανενός! Όλοι τους από τον πρωθυπουργό μέχρι και έναν τοπικό σύμβουλο ή έναν σύμβουλο Συλλόγου, όλοι τους λοιπόν, είναι απλοί διαχειριστές όσων με την ψήφο τους τους εμπιστεύθηκε ο λαός. Κανείς δεν είναι μόνιμος αγαπητέ φίλε και συνεπώς ό,τι καλούνται να διαχειριστούν δεν είναι τσιφλίκι τους. Επομένως κοντολογίς φίλε μου και συμπατριώτη είναι καιρός να...σπάσει αυτή η αλυσίδα της σειράς με την εναλλαγή δικών μας...παιδιών. Όλα τα παιδιά είναι αυτής της πατρίδας και δικά μας. Η λύση είναι μια λοιπόν, πίνακας με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ αντικειμενικά κριτήρια, κοινωνικά ή άλλα, και πάντως όχι...κομματικά. Ένας που δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα, αλλά έχει τα κριτήρια αυτόν αγαπητέ μου φίλε θα τον καταδικάσουμε στην ανεργία; μήπως να τον στείλουμε και...εξορία;
      Δεν λέω τίποτα περίεργο φίλε "dey" αλλά πράγματα αυτονόητα! Που είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία; Που είναι σε τελική ανάλυση η δημοκρατία όταν ακολουθούνται τέτοιου είδους πρακτικές; Αυτά δεν μας έφτασαν εδώ που φτάσαμε σαν κράτος, να τρώμε από τις σάρκες μας; Ακόμη έτσι θα συνεχίζουμε με παλαιοκομματισμό και τέτοιες αντιλήψεις; Ποιος επιτέλους θα κάνει την αρχή για το αυτονόητο;
      Τώρα για το δεύτερο που λες να συνεισφέρει και η Εκκλησία της Κρανιάς προσωπικά συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω!
      Τα τελευταία χρόνια στο χωριό μας έχουν γίνει πάρα πολλά ξωκλήσια, τις περισσότερες φορές με πρωτοβουλίες των πιστών, οι οποίοι ξόδεψαν και πάρα πολλά χρήματα! Τα ξωκλήσια είναι καλά, αλλά είναι καλύτερο να επενδύουμε σε ψυχές ανθρώπων και ειδικά νέων, κι όχι σε άψυχα αντικείμενα! Οπως μαζεύονται χρήματα από τους ενορίτες για τα ξωκλήσια για...να μας φυλάει ο Θεός και...να μας τα φέρνει όπως τα θέλουμε, ας ενδιαφερθούν με τον ίδιο ζήλο και για τα παιδιά τους χωριού μας δίνοντας τα διεξόδους μέσα από τον αθλητισμό, τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, αγιογραφία, πληροφορική) και γενικά την πνευματική τους συγκρότηση και την ανίχνευση των κλίσεών τους. Ο Δήμος, η Εκκλησία και ο ΜΕΣΚΕ αν συνεργαστούν μεταξύ τους και με τους Κρανιώτες μπορούν να κάνουν πολλά...

      Διαγραφή