Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Δεύτερο γιατρό και μέτρα αστυνόμευσης στην Κρανιά Ελασσόνας ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος



Η εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας δημοσιεύει άρθρο της για την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης και αστυνόμευσης στην Κρανιά.
Χαιρόμαστε ειλικρινά που η καινούργια Δημοτική Αρχή και η κ.Αναστασία Κουτσιώρα, ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, ασχολήθηκαν με αυτά τα δύο θέματα που πολλές φορές θίξαμε έως τώρα από το Ιστολόγιο μας. Αυτό αποδεικνύει ότι η νέα Δημοτική Αρχή ακούει και προωθεί τα ζητήματα που απασχολούν τους Κρανιώτες. Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι για το καλό του τόπου μας.
Είναι καλό λοιπόν, σε πρώτη φάση, που προωθήθηκαν αυτά τα δύο προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία στους αρμόδιους υπουργούς, και θα παρακολουθούμε από κοντά το θέμα για να δούμε και την τελική του έκβαση, αν δηλαδή θα έχουμε σύντομα ή καθόλου λύση σ' αυτά τα χρόνια θέματα, αλλά και σε άλλα προβλήματα του τόπου μας.
Πάντως αν δεν υπάρξουν λύσεις θα πρέπει να αναζητηθούν νέες μορφές εκζήτησης των αυτονόητων.
Ο τίτλος του θέματος που βάλαμε ανήκει στην "Ελευθερία" ή σ' αυτόν που απέστειλε το άρθρο στην εφημερίδα. Τοποθετήσαμε μεν αυτούσιο τον τίτλο, διαφωνούμε όμως στο σκέλος που  λέει ότι "Δεύτερο γιατρό...", γιατί ΔΕΝ έχουμε ούτε έναν ολόκληρο, αφού όπως σημειώνεται και μέσα στο άρθρο ο γιατρός υπάρχει για δυο φορές την εβδομάδα.
Ακολουθεί αυτούσιο το άρθρο της "Ελευθερίας".

"Να καλυφθεί η δεύτερη θέση αγροτικού γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Κρανιάς Ελασσόνας και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας στη Δημοτική Ενότητα Αντιχασίων ζητά ο  βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Με αναφορά που κατέθεσε στους Υπουργούς Υγείας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Θεσσαλός πολιτικός -μετά από συνεργασία που είχε και με το δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου- συνηγορεί σε σχετικό αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Κρανέας.Όπως σημειώνεται στο υπόμνημα της Προέδρου κ. Αναστασίας Κουτσιώρα,  αυτή τη στιγμή, παρ’ όλο που προβλέπονται δύο οργανικές θέσεις, υπάρχει  μόνον ένας ιατρός, ο οποίος καλύπτει τη Δ.Κ. Κρανέας δύο φορές την εβδομάδα και μια ανά δεκαπέντε ημέρες στην Τ.Κ. Λουτρού, ενώ η Τ.Κ. Άκρης παραμένει ακάλυπτη. Επισημαίνεται, επίσης, ότι κατά τις περιόδους των διακοπών ο πληθυσμός της περιοχής, που είναι 4.207 κάτοικοι, σχεδόν τριπλασιάζεται λόγω επισκεπτών, τουριστών αλλά και επιστροφής των καταγόμενων από τα Διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας.Στην αναφορά υπάρχει και αίτημα των κατοίκων της Δ.Κ. Κρανέας, που ζητούν την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή, με την αύξηση σε πρώτη φάση των περιπολιών για την αντιμετώπιση όλων των μορφών της εγκληματικότητας. Σε δεύτερη φάση οι κάτοικοι ζητούν την επανίδρυση και την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Κρανέας, προκειμένου να υπάρχει ένα σταθερό πρωτοβάθμιο επίπεδο υπηρεσιών αστυνόμευσης. "

Πηγή: "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου