Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ευαγγέλου: "Φεύγω απόλυτα ήσυχος μετά την συνεργασία μας με τον Αρχηγό Τ.Α."



Συνάντηση εργασίας είχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ελασσόνας κ.Ευαγγέλου με τον Αντιπτέραρχο κ. Βαΐτση για το θέμα του Πεδίου Βολής Κρανιάς και την επικείμενη άσκηση "Καμπέρος 2014" που σχεδιάζει να διεξάγει η Πολεμική Αεροπορία.
Ο κ.Βαΐτσης αποδέχθηκε το αίτημα του κ.Ευαγγέλου να μεταβούν μαζί την ερχόμενη Πέμπτη στην Κρανιά με σκοπό να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την επικείμενη άσκηση.
Μετά την συνάντηση των δύο ανδρών ο κ.Ευαγγέλου - σύμφωνα με την ιστοσελίδα "elassona-city.gr"- δήλωσε:
«Είχα μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας και οφείλω να τον ευχαριστήσω δημόσια. Η συνεργασία του Δήμου Ελασσόνας με όλους τους θεσμικούς φορείς της περιοχής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πλάνου μας. Βασικός πυλώνας της φιλοσοφίας μας είναι η άμεση και όσο το δυνατόν εγκυρότερη ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους.Συζήτησα με τον κ. Αρχηγό για την άσκηση που προγραμματίζεται στο πεδίο βολής της Κρανιάς, ζητώντας πληροφόρηση για τον βαθμό επικινδυνότητάς της και για τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει στην υγεία των πολιτών. Επειδή έχουν ακουστεί πολλά κατά το παρελθόν, οφείλω να δηλώσω πως μετά την συνεργασία μας φεύγω απόλυτα ήσυχος.
 Τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου και θα βρισκόμαστε μαζί, την ερχόμενη Πέμπτη, στην Κρανιά για να ενημερώσουμε με τον πλέον σοβαρό τρόπο τους κατοίκους της περιοχής».
Εμείς από εδώ να ρωτήσουμε τον Αρχηγό του Α.Τ.Α για το τι απέγιναν οι μετρήσεις που έκανε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας σε συνεργασία με τον "Δημόκριτο" τον Ιανουάριο του 2001, μετά μάλιστα και από αίτημα του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας; Τότε - σύμφωνα με όσα αναφέρονται  σε ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας - πραγματοποιήθηκαν και δειγματοληψίες εδάφους, νερού και φυτών, και όπως μας πληροφορεί η ίδια ανακοίνωση: "η μέτρηση των δειγμάτων αυτών θα ακολουθήσει" (!). Από τότε πέρασαν πάνω από δεκατρία χρόνια! Ποιά ήταν τελικά τα αποτελέσματα; Γιατί δεν τα μάθαμε; Πότε θα τα μάθουμε;
Τα παραπάνω ερωτήματα τα απηύθυνε ο κ.Ευαγγέλου στον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας; Πως ο κ.Ευαγγέλου "φεύγει απόλυτα ήσυχος" μετά την συνάντηση; Με λόγια μόνο, και καθησυχαστικές υποσχέσεις; Είναι άραγε αρκετά για να είμαστε - και μάλιστα - απόλυτα....ήσυχοι; Και... "επειδή έχουν ακουστεί πολλά κατά το παρελθόν", όπως σημειώνει άλλωστε και ο ίδιος ο κ.Ευαγγέλου, ο νέος Δήμαρχος Ελασσόνας, μπορούμε να εμπιστευόμαστε μόνο λόγια και...διαβεβαιώσεις; Ίσα - ίσα επειδή έχουν "ακουστεί πολλά" είναι καιρός να υπάρξουν μετρήσεις επίσημες για να δούμε τί τελικά ισχύει.
Και βεβαίως μετά από αυτές τις δηλώσεις του νέου Δημάρχου Ελασσόνας δεν έχουμε καταλάβει αν ο ίδιος συμφωνεί ή όχι, να διεξαχθεί η  επικείμενη άσκηση, και αν συμφωνεί ή όχι, στο οριστικό κλείσιμο του Πεδίου Βολής Κρανιάς. Τα  παραπάνω ερωτήματα πιστεύουμε ότι είναι υπαρκτά και ρεαλιστικά, και ο κόσμος της Επαρχίας μας, περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις και από τον νέο Δήμαρχο Ελασσόνας και από τον κ.Αρχηγό Τ.Α.
Χ.Γ.

3 σχόλια:

  1. ΟΧΙ στο πεδίο βολής! Να φύγει ΤΩΡΑ!
    Το "Φεύγω απόλυτα ήσυχος..." για μας τους Κρανιώτες δεν μπορεί να σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο παρά ΜΟΝΟ ότι πήρε διαβεβαιώσεις για την κατάργηση του πεδίου βολής! Διαφορετικά μας εμπαίζει, όλους τους Κρανιώτες, πριν αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραπτή δέσμευση του ΑΤΑρχη ότι θα ενεργήσει να γίνουν οι μετρήσεις. παιδιά, τα προφορικά τα λόγια τα μεγάλα τα ξέρουμ όλοι. καθησυχάζουν τον κόσμο και από δω παν και οι άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι λέω να στείλουμε στον πουτιν μία διαμαρτυρία αυτός σίγουρα θα μας βοηθήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή