Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος



Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε, αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες, την κοίμηση εν Κυρίω του Μητροπολίτη Ελασσώνος Βασιλείου. Ο Μητροπολίτης Βασίλειος διαποίμανε κατά Χριστόν την Μητρόπολη Ελασσόνας από το 1995, οπότε και εκλέχτηκε επίσκοπός της.
Γεννήθηκε το 1953 στο Νησάκι Ιωαννίνων και σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Συνέχισε δε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Μητροπολίτης Ελασσώνος εκλέχθηκε μετά την παραίτηση, λόγω γήρατος, του  μακαριστού πρώην Ελασσώνος Σεβαστιανού.
 Ο μακαριστός Ιεράρχης, Βασίλειος, αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο στην Μητρόπολη Ελασσώνος καθώς και δυσαναπλήρωτο κενό. Επί των ημερών του αναμορφώθηκε ο μοναχισμός στην Επισκοπή του, με την ανακαίνιση Μονών και την επάνδρωσή τους. Επίσης ανακαινίσθηκε το Επισκοπικό Μέγαρο, ενώ παράλληλα ανοικοδομήθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Αρσενίου στην Ελασσόνα, όπου στη συνέχεια εναποτέθηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Αρσενίου ερχόμενα από τη Μόσχα της Ρωσίας. Η επίσημη αγιοκατάταξη του Αγίου Αρσενίου έγινε επί των ημερών του. 
Επρόκειτο επίσης για παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητα, αφού πολλές φορές εκπροσώπησε την Ελλαδική Εκκλησία στο εξωτερικό (Συνέδρια κ.α.). Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος Οικονομικών της Ελλαδικής Εκκλησίας, μιας θέσης νευραλγικής που όμως ο δραστήριος Ιεράρχης άφησε και εκεί ανεξίτηλη τη σφραγίδα του έργου του. 
Τον τελευταίο χρόνο σεμνά και διακριτικά υπέμεινε τα βαριά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. 
Η κηδεία του του σεπτού Ιεράρχη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στην Ελασσόνα τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Ο Θεός να τον αναπαύσει!

Χ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου