Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο ΜΕΣΚΕ


Από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, του δασκάλου και τέως μέλους του ΜΕΣΚΕ, Βασίλη Τζήκα, διαβάσαμε την παρακάτω είδηση και την αναδημοσιεύουμε αυτούσια:

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΕΣΚΕ (ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΚΑΤΣΙΑΒΟΥ ΜΑΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΖΗΚΑ ΒΑΣΙΛΗ) ΕΓΙΝΕ ΝΕΟ Δ.Σ. ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΜΕΛΗ:

ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (ΠΑΛΙΟ ΜΕΛΟΣ)
ΘΩΜΟΥ ΦΟΥΛΑ (ΠΑΛΙΟ ΜΕΛΟΣ)
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΚΟΥΤΣΙΩΡΑ ΤΑΣΙΑ
ΚΑΡΑΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΖΕΡΒΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ."

Εμείς να σημειώσουμε ότι, το απερχόμενο Δ.Σ. του ΜΕΣΚΕ πρόσφερε πολλά στον τόπο μας και στον πολιτισμό τα τελευταία χρόνια από τότε που συγκλήθηκε και δραστηριοποιήθηκε.
Από τότε που έπαψε πλέον να υφίσταται ο Δήμος Αντιχασίων και λόγω σχεδίου "Καλλικράτη" συγχωνεύθηκε στον Δήμο Ελασσόνας και το χωριό μας, κατέστη αδήριτη ανάγκη να ανασυσταθεί ο ιστορικός Σύλλογος ΜΕΣΚΕ για να καλύψει το μεγάλο κενό στο χώρο της τοπικής μας ιστορίας και του τοπικού πολιτισμού.
Αυτήν την ανάγκη υπηρέτησαν επάξια όλα αυτά τα χρόνια  οι άνθρωποι που στελέχωσαν το απερχόμενο ήδη Δ.Σ. του ΜΕΣΚΕ. Ο Παπαδήμος ο Δημήτρης, ο Γεωργούλας ο Δημήτρης, η Κατσιαβού η Μαρία, ο Τζήκας ο Βασίλης, η Γκουνέλα η Κατερίνα και η Θώμου η Τριανταφυλλιά, ανέλαβαν τη διοίκηση του Συλλόγου, και στην κυριολεξία από το μηδέν δημιούργησαν πολιτισμό και έγραψαν τη δική τους ιστορία, ως πρόσωπα και ως Σύλλογος, στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.
Αυτοί οι άνθρωποι δαπανώντας χρόνο και χρήμα από την τσέπη τους - είναι ανάγκη να το υπογραμμίσουμε αυτό (όταν ανέλαβαν ταμείο δεν υπήρχε, αφού δεν υπήρχε και Σύλλογος, και τώρα μέσα στο ταμείο βρίσκεται ένα σεβαστό ποσό)- επιδόθηκαν σ' έναν δύσκολο αγώνα για το καλό του χωριού, παράγοντας πολιτισμό και αναδεικνύοντας τα προτερήματά μας, τα ελαττώματά μας, αλλά και τα πολλά προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας.
Μέσα από την εφημερίδα του ΜΕΣΚΕ, που επανεκδόθηκε μετά από πολλά χρόνια, και εδώ και ενάμιση χρόνο εκδίδεται περιοδικά, πληροφορούμασταν για τα πολυποίκιλα νέα του τόπου μας με σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, χωρίς παρωπίδες  και κραυγές. Ο σεβασμός στην άποψη και η υπόδειξη λύσεων μέσα από προτάσεις, ήταν πράγματα ολοφάνερα σε κάθε περιοδική έκδοση της εφημερίδας. Είναι ανάγκη να τονίσουμε και τον σατιρικό τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων που γίνονταν μέσα από την εφημερίδα, τρόπος που αν μη τι άλλο, άγγιζε πραγματικά τον αναγνώστη και περνούσε τα μηνύματα μέσα από το χιούμορ που χαρακτηρίζει τους Κρανιώτες.
Δεν είναι δυνατόν να μην κάνουμε ειδική μνεία
για την άψογη οργάνωση των ανταμωμάτων, που έκανε τα τελευταία χρόνια το απερχόμενο Δ.Σ. του ΜΕΣΚΕ συνεπικουρούμενο από το Δήμο και τους άλλους συλλόγους των Κρανιωτών. Το ίδιο άψογη ήταν και η οργάνωση και όλων των άλλων εκδηλώσεων : "Μπαμπαλιούρια" την Πρωτοχρονιά, Γαϊτανάκι των Φώτων, Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα στον Αι - Λιά, Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πάσχα, επιστημονικές ημερίδες, συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου, εμφάνιση χορωδιών κ.α.
Το απερχόμενο Δ.Σ., αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, έκανε μια πολύ σοβαρή δουλειά και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ό, τι έκαναν δεν το έκαναν για να υφαρπάξουν ψήφους, όπως πολλές φορές κάνουν οι ασχολούμενοι με την πολιτική, ούτε το έκαναν για προσωπικούς εγωισμούς με σκοπό "να φανούν",  και αυτό γιατί λειτουργούσαν όχι ως άτομα, αλλά ως Σύλλογος.
Το μικρό παράπονο - αν μπορούμε να πούμε - του απερχόμενου Δ.Σ., είναι ότι, θα περίμεναν να υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση για εθελοντισμό, και από περισσότερους. Υπήρχαν φίλοι του ΜΕΣΚΕ που ήταν κοντά του, αλλά θα μπορούσε να ήταν ακόμη περισσότεροι. Το χωριό μας, δόξα τω Θεώ, έχει κόσμο, και ποσότητα και ποιότητα, που μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες. Δεν είναι δυνατόν σε άλλα χωριά με πολύ λιγότερο πληθυσμό να βλέπουμε να είναι ενωμένοι, και να κάνουν αληθινά θαύματα. 
Τέλος, να πούμε και για την κακοπροαίρετη κριτική που πολλές φορές γίνεται σε σημαντικές προσπάθειες. Δυστυχώς και αυτή τη φορά, σε μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια, τέτοιου είδους κριτική υπήρξε. Η καλοπροαίρετη κριτική, αγαπητοί συμπατριώτες, βοηθάει και είναι ανάγκη να ακούγεται με θέσεις και προτάσεις. Αντίθετα, η άσχημη και εμπαθής κριτική ή η κριτική μόνο για την κριτική, όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά και θέτει εμπόδια στο έργο των υγιών δυνάμεων που έχουν στόχο να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Ας είμαστε λοιπόν, όσο μπορούμε προσεκτικοί στην άσκηση κριτικής, ούτως ώστε να μην αμαυρώνουμε έργα και πρόσωπα.
Θεωρήσαμε ανάγκη, αγαπητοί συμπατριώτες, να γράψουμε δυο λόγια - το ελάχιστο - γι' αυτούς τους ανθρώπους που μέσα από το προηγούμενο Δ.Σ. του ΜΕΣΚΕ έδωσαν πραγματικά μάχες πολιτισμού και τις κέρδισαν.
Στο νέο Δ.Σ. που αναλαμβάνει ευχόμαστε ολόψυχα συγχαρητήρια, καλή δύναμη, και να συνεχίσει το ίδιο μεγάλο έργο που βρήκε, και όλοι οι Κρανιώτες, μαζί και το παλαιό Δ.Σ., όπως το ίδιο διαβεβαίωσε έναντι του νέου Δ.Σ., θα το στηρίξουμε για την προκοπή του τόπου μας.

Χ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου