Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στα μυστικά του φαραγγιού Μουράντας Κρανέας Ελασσόνας


Από τη Μουράντα (Χράπα)

Με χαρά φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες, αναρτούμε ένα θαυμάσιο ποίημα που γράφτηκε από τον συμπατριώτη μας συνταξιούχο δάσκαλο Νικόλαο Δημουλά με θέμα τις ομορφιές του φαραγγιού της Μουράντας.
Από "τα χέρια" του Νίκου Δημουλά έχουν περάσει εκατοντάδες μαθητές και στο χωριό μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Άνθρωπος με σπάνιο ήθος και εργατικότητα ο κ.Νίκος υπηρέτησε στην Εκπαίδευση και τίμησε επάξια το λειτούργημα του δασκάλου.
Είχαμε την ευλογία να καθίσουμε το καλοκαίρι μετά την Εκκλησία στην Κρανιά και να πιούμε ένα καφεδάκι παραδοσιακό μαζί με συνταξιούχους πλέον δασκάλους  όπως ο Νίκος ο Δημουλάς και ο Απόστολος Φακής.
Η εμπειρία μας από τη συζήτηση μαζί τους υπήρξε μοναδική. Πόσα βιώματα μας μετέφεραν και οι δυο τους αγγίζοντας τις χορδές της ψυχής μας. Η παλιά Κρανιά με τους ανθρώπους της και τα...παθήματά τους, αλλά και διδασκαλικές τους εμπειρίες στην Κρανιά και σε άλλα μέρη όπου δίδαξαν, κυριάρχησαν ή μάλλον θα λέγαμε μονοπώλησαν τη συζήτησή μας. Δάσκαλοι με όλη τη σημασία της λέξεως που και σήμερα παρ' ότι συνταξιούχοι συνεχίζουν να διδάσκουν πολλαπλώς.
Ακολουθεί το ποίημα του Νίκου Δημουλά το οποίο είναι αναδημοσίευση από το περιοδικό έντυπο του ΜΕΣΚΕ που κυκλοφόρησε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου του χωριού μας.

Κάντε "κλίκ" για μεγέθυνση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου