Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στο Θανάση Παπακωνσταντίνου από το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Κρανιά

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 15ου Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού μεθαύριο Σάββατο στην Κρανέα Ελασσόνας δημοσιεύουμε ένα τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου που είναι μελοποιημένο με βάση τη μελωδία του Πολυφωνικού Ηπειρώτικου Τραγουδιού "Τί κακό 'κανα ο καημένος". Σ' αυτή την ερμηνεία συμμετέχει η Μάρθα Φριντζήλα.
Η στίχοι του τραγουδιού που ερμηνεύει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανήκουν στον ποιητή από τη Δεσκάτη, το μακαρίτη το Χρήστο το Μπράβο. Στον ίδιο ποιητή ανήκουν και οι στίχοι του τραγουδιού "Α.Μάνθος".

Είναι γνωστή η αδυναμία του Θανάση στη Δημοτική Παραδοσιακή μας Μουσική και ειδικά στο Ηπειρώτικο Τραγούδι που εκφράζει περίτρανα τις χαρές (γάμος κ.α) αλλά και τις λύπες (θάνατος, ξενιτιά κ.α) της φυλής μας. Γι' αυτόν άλλωστε το λόγο έχει εντάξει και τη Δημοτική Παραδοσιακή Μουσική σε πολλές από τις Συναυλίες του.
Να πούμε τέλος ότι μεθαύριο Σάββατο 27 Ιουλίου στην Κρανιά και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στο Θανάση Παπακωνσταντίνου και στο μουσικό του έργο, όπου υπάρχει ενδεχόμενο να παραβρεθεί και ο ίδιος ο τραγουδοποιός.
Χ.Γ.
Ήμερος Ύπνος
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου