Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η Παρουσίαση του Δίσκου "Στου Τυρνάβου το Χαμάμ" (Φωτορεπορτάζ)

"Ήχος Γηγενής"

Στην κατάμεστη αίθουσα του Θεάτρου Τεχνών στη Λάρισα έγινε χθες, φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπατριώτες, η παρουσίαση του νέου δίσκου μουσικής: "Στου Τυρνάβου το Χαμάμ", από το συγκρότημα: "ήχος γηγενής".
Για τα τραγούδια και τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος μίλησαν οι γυμναστές και χοροδιδάσκαλοι: Σωτήρης Καραβασίλης και Κώστας Γκιντέρσος(υπεύθυνος ΚΕΛΕ).
Στη συνέχεια ο "ήχος γηγενής" παρουσίασε τραγούδια από το νέο ψηφιακό δίσκο:"Στου Τυρνάβου το Χαμάμ", αλλά και από τους δυο προηγούμενους δίσκους: "Αρετούλα" και "Τα Ραψανιώτικα".

Ο ερμηνευτής των τραγουδιών του συγκροτήματος, ο Παύλος ο Λάλος, πριν από κάθε τραγούδι που ακουγόταν εξηγούσε την ιστορία του συγκεκριμένου τραγουδιού.


Τον Παύλο Λάλο συνόδευσαν οι μουσικοί: Θανάσης Ζιώζιας(βιολί), Κώστας Κωστούλης(κλαρίνο) και Χρήστος Καλαμπούκας(Λαούτο και Κιθάρα).
Στο τραγούδι εκτός από τον Παύλο Λάλο ήταν και δυο γυναίκες με υπέροχες φωνές: η Δάφνη Τζήκα και η Γεωργία Περίσιου.
Ακούστηκαν ακόμη τραγούδια σε μουσική Θανάση Ζώζια από τη βραβευμένη θεατρική παράσταση: "Για πέντε στρέμματα παράδεισο".
Παρουσιάστηκαν επίσης ως δρώμενα, το ξεχασμένο πρωτομαγιάτικο έθιμο του Τυρνάβου "Ρωμάνες" από γυναίκες και παιδιά του Συλλόγου της Χάλκης, έθιμο το οποίο κατέγραψε περιηγητής το 1858, και στη συνέχεια από γυναίκες του Συλλόγου του Δαμασίου παρουσιάστηκε ο χορός του Δαμασίου(της γιορτής του Άη Γιώργη): "Τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Καθαρουδιφτέρα".
Η εκδήλωση έκλεισε με τρία τραγούδια σε μουσική Στάθη Σταμελόπουλου(μπουζούκι) και σε στίχους Παύλου Λάλου.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και να ευχηθούμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο αυτό το μουσικό και λαογραφικό ταξίδι που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια στους δρόμους της Παράδοσής μας.

Χ.Γ.








2 σχόλια:

  1. η σελιδα ανοιγει δυσκολα...ελαφρυνε την βαζοντας περιορισμο στον αριθμο των θεματων της πρωτης σελιδας..και αν μπορεις μικρυνε την φωτο πανω πανω,

    "Κ"

    υγ.βιντεο δεν υπαρχει απο την εκδηλωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ κατ' αρχήν φίλε και συμπατριώτη "Κ" για τις συμβουλές! Θα το ελαφρύνω αν και τον τελευταίο καιρό γενικά αργεί λιγάκι το σύστημα υποστήριξης.
    Βίντεο στην εκδήλωση δυστυχώς δεν τράβηξα γιατί έχω και άλλα βίντεο από διάφορες εκδηλώσεις με τελευταία το θεατρικό του Θεόφιλου του Λάλου και να δούμε πότε θα τα ανεβάσω...ο χρόνος είναι ελάχιστος! Κάνω ο,τι μπορώ...
    Να είσαι καλά φίλε! Σ' ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή