Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η όπερα της παρακμής αλά Μπρέχτ (Φωτορεπορτάζ)



Με μεγάλη επιτυχία, φίλες και φίλοι, η Θεατρική Ομάδα "Θεάτρου Όραμα" παρουσίασε χθες στο Θέατρο του Μύλου στη Λάρισα το έργο: "Η όπερα της παρακμής αλά Μπρέχτ" σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας Θεόφιλου Λάλου και της Δώρας Σκαρλάτου.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και τις δυο Παραστάσεις (απογευματινή και βραδινή) και οι ηθοποιοί, στην πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
Τα μηνύματα του θεατρικού  έργου ήταν πολλαπλά. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, το έγκλημα, η εξουσία και βεβαίως η πολυεπίπεδη υποκρισία "πέρασαν" μπροστά από τα μάτια των θεατών δημιουργώντας ανάμικτα συναισθήματα και βεβαίως αναπόφευκτες συγκρίσεις με τη σύγχρονη ζωή μας που δεν απέχει και πολύ από αυτή που φάνηκε στο έργο. Το αντίθετο μάλλον θα λέγαμε.

Η Τέχνη όταν είναι Τέχνη είναι προορισμένη για να αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας και μαζί να πάλλονται: Τέχνη και ψυχή. 
Αυτό λοιπόν το σκοπό τον κατάφεραν περίτρανα μέσα από το έργο όλοι οι ηθοποιοί και συντελεστές και βεβαίως και οι σκηνοθέτες του έργου γι' αυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Θεόφιλο Λάλο που μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα να βιώσουμε από κοινού, ηθοποιοί και θεατές, τα ίδια συναισθήματα, σε μια ζωή που πολλές φορές έτσι όπως την έχουμε φτιάξει εμείς οι άνθρωποι, δεν ευνοεί την έκφραση των βαθύτερων συναισθημάτων μας.

Χ.Γ.












Φωτογραφίες: kraneaelassonas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου