Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Φωτορεπορτάζ από τη Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην Κρανέα Ελασσόνας

Λίγο πριν τη Συναυλία  
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του ΜΕΣΚΕ Δημήτρης Παπαδήμος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ελασσόνας για Θέματα Πολιτισμού και Παιδείας, Χαρίσης Γκουντούρας.

  Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι του Ιστολογίου "Κρανέα Ελασσόνας", με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες η Συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου  στην Κρανέα Ελασσόνας.
  Από νωρίς το απόγευμα ο Θανάσης με τους μουσικούς και τους τεχνικούς που τον συνόδευαν  ήταν στο χώρο της Συναυλίας φροντίζοντας τον ήχο.
  Όσο πέρναγε η ώρα ο κόσμος στο χώρο της Συναυλίας πύκνωνε.
  Όταν όλα ετοιμάστηκαν, ο Θανάσης με τους μουσικούς του θέλησαν να κάνουν μια βόλτα με τα πόδια μέχρι το κέντρο του χωριού συνοδευόμενοι από μέλη του ΜΕΣΚΕ. Κατά τη διάρκεια  της βόλτας είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με το Θανάση για τις μνήμες του από το χωριό,και για διάφορα άλλα θέματα. Απλός και άμεσος, ο Θανάσης κερδίζει αμέσως τους συνομιλητές του.
  Λίγο πριν τις 21.30 μ.μ. ο Θανάσης ανέβηκε στη σκηνή καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου - Λυκείου Κρανέας.

   Για την ιστορία να πούμε ότι πουλήθηκαν και τα τετρακόσια εισιτήρια  και αμέσως μετά  οι πόρτες άνοιξαν για όλους.Να σημειώσουμε εδώ, ότι τα έσοδα της Συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του ΜΕΣΚΕ. Ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγούδησε και έπαιξε αφιλοκερδώς. Η αναφορά αυτή ίσως ενοχλήσει το Θανάση, αλλά κατά τη γνώμη μας τέτοιες ενέργειες είναι καλό να επαινούνται και να προβάλλονται. Τις προηγούμενες ημέρες ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγούδησε στον Τύρναβο και τον Αλμυρό, όπως και σε άλλες περιοχές πιο πριν, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα και είδη ανάγκης για συνανθρώπους που περνούν δύσκολη ζωή, βάζοντας έτσι     ένα "λιθαράκι" κάλυψης της ανύπαρκτης, πολλές φορές, Κρατικής κοινωνικής μέριμνας. Έχουμε ανάγκη ύπαρξης τέτοιων προτύπων ανθρώπων μήπως και κρατηθούμε λιγάκι... 
  Ξαναγυρνάμε λοιπόν στη Συναυλία, όπου το κέφι ήταν διάχυτο από την αρχή μέχρι το τέλος της Συναυλίας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών που έδωσαν το παρόν στη Συναυλία τραγούδησαν με πάθος μαζί με το Θανάση τα τραγούδια του.
  Ο τραγουδοποιός - ο σημαντικότερος στην Ελλάδα για τα τελευταία χρόνια, κατά την ταπεινή μας  γνώμη - ικανοποίησε με το παραπάνω όλους όσοι ήρθαν να τον ακούσουν, αλλά και ο ίδιος ενθουσιάστηκε με το κοινό του μέσα στο οποίο δεν ήταν μόνο Κρανιώτες, αλλά και από άλλα χωριά και κοντινές πόλεις, ακόμη και από την Αθήνα.
  Τα συνθήματα αγάπης από τους νέους προς το Θανάση ακούγονταν πολλές φορές έντονα μέσα στο χώρο της Συναυλίας.
  Ο Θανάσης με τους μουσικούς του έπαιξαν και τραγούδησαν όχι μόνο πολλά από τα τραγούδια του, αλλά και ρεμπέτικα και ηπειρώτικα.
  Ευχάριστη μουσική έκπληξη ήταν ο Αλέξανδρος Κτιστάκης ερμηνεύοντας άψογα τραγούδια του Θανάση και ο Δημήτρης Κιτσιούλης που ερμήνευσε με άριστο ύφος ηπειρώτικα τραγούδια.
Ενώ ο Μιχάλης Χανιώτης με το μπουζούκι του και το τραγούδι, μας έβαλε σε ρεμπέτικους δρόμους.
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μυστακίδης άριστος κιθαρίστας, πολλά χρόνια κοντά στο Θανάση, ερμήνευσε μοναδικά ρεμπέτικα τραγούδια.
  Η Συναυλία έκλεισε με έναν άλλο νέο άνθρωπο που υπηρετεί την Παραδοσιακή μας Μουσική, το Θανάση Σαμόλαδο, που με το κλαρίνο του και τη φωνή του μας ταξίδεψε στην Ήπειρο της πεντατονίας.
  Η αγάπη του Θανάση για τους νέους μουσικούς έγινε φανερή μέσα από αυτή Συναυλία (Αλέξανδρος Κτιστάκης, Θανάσης Σαμόλαδος).
  Να πούμε βεβαίως ότι το θερινό μουσικό σχήμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι από τα πιο πολυμελή αφού απαρτίζεται από δέκα μουσικούς και πέντε τεχνικούς.
   Όλοι όσοι βρέθηκαν στη Συναυλία απόλαυσαν υπέροχα μουσικά ακούσματα για δυόμιση περίπου ώρες.Ανάμεσα στα τραγούδια του ο Θανάσης σχολίαζε το περιεχόμενο των τραγουδιών με το γνωστό αστείρευτο χιούμορ του, αλλά και τον αυτοσαρκασμό του.
  Με το τέλος της Συναυλίας ο Θανάσης μετά τις επευφημίες πολλών νέων τραγούδησε μαζί τους και πάλι στο άκρο της σκηνής.
  Ήταν λοιπόν μια αξέχαστη Συναυλία για όλους μας όπως άλλωστε το περιμέναμε. Μια Συναυλία με ένταση και παλμό.
  Ο ΜΕΣΚΕ στο τέλος της εκδήλωσης πρόσφερε στο Θανάση Παπακωνσταντίνου ένα καλάθι με Παραδοσιακά προϊόντα από το χωριό του πατέρα του, την Κρανιά.
  Ο ΜΕΣΚΕ και ο Δήμος Ελασσόνας εκπροσωπούμενος από τον αρμόδιο σε πολιτιστικά θέματα, Χαρίση Γκουντούρα ευχαρίστησαν το Θανάση για την τιμή που έκανε με την παρουσία του στο χωριό μας.
  Η ικανοποίηση στα μέλη του Συλλόγου για τη διοργάνωση της Εκδήλωσης ήταν έκδηλη.
  Μετά τη Συναυλία ο ΜΕΣΚΕ δεξιώθηκε το Θανάση και την ορχήστρα του σε ταβέρνα του χωριού μας.
  Όλοι ελπίζουμε να έχουμε και πάλι σύντομα κοντά μας το Θανάση σε μια ακόμη αξέχαστη Συναυλία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. 

Χ.Γ.

Το απαραίτητο κούρδισμα πριν την έναρξη της Συναυλίας

Ο Θανάσης κουρδίζει τη μπουζουκομάνα του, που ο ίδιος κατασκεύασε 

Η κατάμεστη Αίθουσα λίγο πριν τη Συναυλία

Τραγουδώντας κατά τη διάρκεια της Συναυλίας

Η ορχήστρα του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ο Δημήτρης Κιτσιούλης σε Ηπειρώτικους σκοπούς

Ο Θανάσης Σαμόλαδος με το κλαρίνο του

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με νέους μετά τη λήξη της Συναυλίας


Φωτογραφίες: Ιστολόγιο Κρανέα Ελασσόνας

Να ενημερώσουμε τους συμπατριώτες και φίλους του Ιστολογίου μας ότι στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις γι΄ αυτή την αξέχαστη Συναυλία.




1 σχόλιο: