Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μερικά κάδρα από τα πέριξ της Κρανιάς από το αρχείο του Βάιου Παπαγιάννη

 












Ευχαριστούμε πολύ το φίλο και συμπατριώτη Βάιο Παπαγιάννη για την παραχώρηση του θαυμάσιου φωτογραφικού του υλικού.

5 σχόλια:

  1. Πατριωτη πολυ ωραιες φωτο.
    Η γεφυρα στ' χραπα σε ποιο υψος βρισκεται;
    ενας πατριωτς απ' τν αλλη μερια τσ κουτρας κι τσ χραπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τον πατριώτη! Αυτή η γέφυρα είναι στο μονοπάτι που πάμε για την Παναγία, της Ζωοδόχου Πηγής, στη Χράπα. Πηγαίνοντας από τα βορειοδυτικά της Κρανιάς προς τη Χράπα και αφού φτάσεις στο ξωκκλήσι του Αγίου Νικάνορα κατηφορίζεις μέσα στη Χράπα για να περάσεις απέναντι στην Παναγία διαβαίνοντας πάνω από τη γέφυρα που βλέπουμε στη φωτογραφία. Να 'σαι καλά φίλε και πατριώτη από την άλλη μεριά τσ' Χράπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πατριώτη ,επειδη δεν γνωριζω καλα τα μερη, δεν κατατοπεισκα,θα βαλω για σημαδι το μοναστηρι, ειναι πανω απο το μοναστηρι ή νοτια του μοναστηριου προς τη μπάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Πατριώτη! Λοιπόν, είναι βόρεια του μοναστηριού ακολουθώντας ανάποδα τη ροή του ποταμιού Μουράντα. Αν μπορώ να σε κατατοπίσω καλύτερα: είναι ανάμεσα στην Κρανιά και στο Λουτρό χονδρικά. Εννοείται όμως πολύ πιο κοντά στην Κρανιά. Απλά σου δίνω το στίγμα...
    Πάντως είναι αρκετά πιο βόρεια από το μοναστήρι, ίσως και 3 χιλιόμετρα και μπορεί και λίγο παραπάνω με πεζοπορία ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού. Άντε, τώρα που θα πιάσει η Άνοιξη σιγά -σιγά πάρε φίλους και κάντε την πεζοπορία...αξίζει τον κόπο με το παραπάνω! Να 'σαι καλά πατριώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατριωτη ευχαριστω, τωρα συννενοηθκαμε, οντως φοβερη διαδρομη τν ακρια παν τ μουραντα μεσ τ χραπα,εχω δει πολλες κατακληκτικες φωτο απο τη χραπα ,η ανοιξη ειναι η καλυτερη εποχη αλλα δυστηχως μπορω μονο το καλοκαιρι και το καλοκαιρι μες τ χραπα θα μας φαν τα ζουζουλα κι τα νταβανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή