Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επανακυκλοφορεί η Εφημερίδα του ΜΕΣΚΕ

η πρώτη σελίδα της εφημερίδας

Με χαρά λάβαμε την Περιοδική Έκδοση του ΜΕΣΚΕ που τέθηκε σε κυκλοφορία και πάλι μετά από πολλά χρόνια φέτος λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Πρόκειται αληθινά για μια αξιέπαινη προσπάθεια που συμβάλλει σημαντικά στην άνοδο του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του χωριού μας. Τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες δείχνουν ότι η Ελληνική Επαρχία,  αλλά και ειδικότερα το χωριό μας προσπαθεί και αντιστέκεται αποφασιστικά στη συρρίκνωση και στο γηρασμό  που δυστυχώς οδηγείται τα τελευταία χρόνια μέσα από τις αποφάσεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών.

 Η εφημερίδα περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία με θέματα για όλες τις ηλικίες.
Ο Πολιτισμός στο χωριό μας και γενικά (Ποίηση, Λογοτεχνία, Σκέψη, Λαογραφία), οι νέες καλλιέργειες για το χωριό μας, θέματα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά, Ιατρικά, και θέματα για νέους όπως π.χ. τα Νέα του Δευκαλίωνα, περιλαμβάνονται στις σελίδες της Περιοδικής Έκδοσης του ΜΕΣΚΕ που ήδη κυκλοφόρησε.
Και βεβαίως στην τελευταία σελίδα βρίσκονται τα Στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις στο χωριό μας, οι Ματιές που με τη γνωστή σατιρική διάθεση που χαρακτηρίζει τους Κρανιώτες προβάλλουν τα προβλήματα της καθημερινότητας του χωριού αναζητώντας λύσεις, αλλά και οι Προτάσεις της εφημερίδας προς τους αναγνώστες.
Η συντακτική Επιτροπή αποτελείται από τους: Παπαδήμο Δημήτριο, Γεωργούλα Δημήτριο, Τζήκα Βασίλειο, Κατσιαβού Μαρία, Γκονέλα Κατερίνα, Δαγκλή Ειρήνη, Θώμου Τριανταφυλλιά.
η  τελευταία σελίδα της εφημερίδας

Φιλοδοξία της Συντακτικής Ομάδας -όπως μας γράφει η ίδια στην πρώτη σελίδα της Εφημερίδας-
είναι:"να αποτελέσει  η εφημερίδα μια πλατφόρμα συνεργασίας, ένα βήμα περιβαλλοντικών, ιστορικών και αναπτυξιακών ανησυχιών που θα βελτιώσουν  στο ελάχιστο την καθημερινότητα των κατοίκων της Κρανιάς. Η έκδοση είναι τρίμηνη και εκτός από τον ενημερωτικό χαρακτήρα της προσκαλεί όλους τους σκεπτόμενους Κρανιώτες να καταθέσουν την άποψη και τον προβληματισμό τους με επιχειρήματα για τα θέματα, που αφορούν τη ζωή μας".

Το Ιστολόγιό μας εύχεται ολόψυχα να είναι καλοτάξιδη η εφημερίδα του ΜΕΣΚΕ, η εφημερίδα όλων μας, και βεβαίως υγεία και δύναμη σε όλους τους συντελεστές, συμπατριώτες και φίλους.
Προστίθεται έτσι μια ακόμα σημαντική προσπάθεια στις δράσεις του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας ανάμεσα σε άλλες("Τα μπαμπαλιούρια", το Γαϊτανάκι, τις Εκδηλώσεις των Αποκρεών, τη Φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας, το Πολιτιστικό Διήμερο του Πάσχα, και το Αντάμωμα) που οργανώνει ο Σύλλογος με ίδιες δυνάμεις ή συνεπικουρούμενος από τους Συλλόγους Κρανιωτών Λάρισας, Αθήνας, Θεσσαλονίκης, το Δήμο Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας κτλ.

Χρήστος Γ. Γκουνέλας
  

1 σχόλιο:

  1. Πνευματική πρόοδος υπάρχει, εκεί που υπάρχει η αίσθηση ότι όλα είναι χάλια.Σας ευχομαι τα βελτιστα και το ταξιδι να ειναι μακρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή